formatorták · tortás alapok

Minion torta összeállítása 1 rész

A krémek a hűtőben, a piskóták készen vannak, lehet kezdeni az összeállítást.
A torta igazán nagyra sikeredett, de ha már lesütöttem ennyi piskótát akkor lássuk 🙂
Igen, féltem tőle, és ez a félelem el sem múlt addig amíg össze nem raktam teljesen és be nem burkoltam, díszítettem.. sőőt igazán csak akkor múlt el a félelem, mikor többszöri kíváncsiskodás után is a torta egyben volt a hűtőben, nem dőlt, nem esett szét.
Ekkora méretű tortát biztosan kell hogy merevítsünk, ezt megtettem én is, de még így is rezgett a léc, hogy mi lesz ezzel a monstrummal:-)

A jó pár lap összerakása után belekerült a merevítő, nekem nem volt extra dolgom, mert a torta mérete megkívánta a teljes hosszát a merevítésnek, ami 30 cm, és elárulom a teljes tortát nem érte végig a rúd 🙂
A nem is tudom hanyadik rétegnél úgy döntöttem, hogy a merevítés baromi kevés lesz, illetve a felvágásnál mekkora lesz egy szelet tort:-) így került a piskóták közé még egy tortakarton is,biztos ami biztos.

minyon-torta_osszeallitasa_tortaiksola-1 (9)

A fejét egyáltalán nem mertem ebben az állapotában rátenni, így az külön készült, faragtam, töltöttem,burkoltam.
Így volt a legjobb, mert őszintén mondom nagyon féltem, hogy összedől a torta:-)
A tortakartonnal elválasztott giga torta első szeletei így is brutál nagyok voltak:-)

molyci_minyon_torta-tortaiskola-1

Jó ötlet volt az elválasztás a kartonnal.
Az összeállított torta ment a hűtőbe pihenni, a hűtő 5-re tekerve, nehogy melege legyen:-)

A következő lépés a morzsakabát volt, ezután is pihent a hűtőben.
Aztán vajkrémes burkolás következett, és ismét a hűtő várta a tortát.

A felső fej részt külön készítettem,teljesen külön tortaként:-)
minyon_torta_osszeallitas_2-tortaiksola (10)
Nézzük a fej készítését.
KATTINTS

Vajkrémek receptjei
Piskóta recept
Torta összeállítás 2 rész

Szemüveg készítése

Minion torta összeállítása 1 rész” bejegyzéshez 3 hozzászólás