formatorták · tortás alapok

Minion torta összeállítása 2. rész

Lássuk a MINION torta fejének készítését.
Sajnos akkor izgalomban voltam, hogy a faragás folyamatát nem fotóztam -megvallom őszintén az életben nem faragtam tortát, féltem is tőle- de jól sikerült és azt hiszem ez nem a nehezebbik kezdés, mert ovális formát kellett faragni.
A MINION torta fejét kerek piskóta lapokból állítottam össze, megtöltöttem, hűtöttem, ezután jöhetett csak a faragás.

Késsel , óvatosan farigcsáltam, egészen addig amíg elértem a kívánt formát.
Morzsakabát és vajkrémes burkolás majd irány a hűtő.

minyon_torta_osszeallitas_2-tortaiksola (3)
Nem volt valami épületes látvány így, de én már láttam a végét is, úgy hogy nyugi:-)

Egy valamit az eddigi tortakészítéseim során megtanultam, jó alapanyagok, megfelelő eszközök, ezek elengedhetetlen kellékei a tortakészítésnek.

Megéri a befektetést, mert a munkánkat könnyíti meg az összes jól megválasztott eszközünk:-)
Én ezeket használtam:

De térjünk vissza a fejecske burkolásához.

Első lépésben a fondantokat gyúrtam össze. Nekem jobban tetszik a MINION torta ha nem rikító sárga, ezért a funcakes fondantokból összegyúrtam a két sárgát és egy igazán szép meleg sárga színt kaptam. 6 sárga, 2 narancs ez az egész torta burkolására, díszítésére bőven elég volt, és maradt is még belőle.

A fondantot a tapadásmentes nagy sodróval és a méretező gyűrűk segítségével szép egyenletesre nyújtottam.
A kinyújtott fondanttal beborítottam a torta fejét, simogatás, igazgatás… a szokásos műveletek, majd a méretre vágás és még egy kis simogatás:-)

Így már gondoljátok ugye, hogy teljesen külön lettek burkolva a torták:-) Ez jó is meg nem is annyira jó megoldás, de itt már nem volt visszaút:-)
ha ezt a módszert választjátok akkor nagyon fontos, hogy teljesen egyformák legyenek a torták, egy kis eltérés is nagyon csúfos végeredményt hoz, de javítható ha nem túl nagy a különbség. Én belecsússzantam ebbe a hibába, de hát ekkora gyakorlattal, életem első giga tortájánál én ezt elfogadtam és a megoldást kerestem:-)
A megoldásra a díszítés maradt, vagyis ahol találkozott a két külön torta, oda került a MINION torta szemüvegének fekete csíkja, és már nem is látszott a kis hiba. hangsúlyozom, ez kis különbségnél jó megoldás, ha túl nagy a két torta között a méreti különbség nem tudod eltakarni.

A nagyobb henger fotózására sem időm sem kezem nem volt…. A mérete miatt nagyon gyorsan kellett dolgozni:-) A fondantot kinyújtottam, egyenesre vágtam a két szélét, feltekertem a sodróra és már burkoltam is. Gyorsan, nagyon gyorsan kell dolgozni a torta mérete miatt. Még így is volt egy kis baki, a fondant elkezdett lecsúszni a giga tortáról. Gyorsan visszaigazgatás és hihetetlen tempóban igazgatás, simogatás:-)
Végül fenn maradt a fondant <3

 

Jöhetnek a díszek:-)

Vajkrémek receptjei
Piskóta recept
Torta összeállítás első rész

Szemüveg készítése

Minion torta összeállítása 2. rész” bejegyzéshez 3 hozzászólás