fondant kiegészítők · tortadíszítés

Minion torta szemüveg készítése

Igazán szórakoztató volt a MINION torta alkatrészeit elkészíteni. Egyáltalán nem nehéz <3

A képek magukért beszélnek, lássuk is a készítését:

SZÜKSÉGED LESZ ezekre:

Készítés:

A fehér fodantot nyújtsuk ki kb 1 1,5 cm vastagságúra, ez lesz a szemüveg alapja. Szúrjuk ki nagy kerek kiszúróval, majd egy kisebbel is és kész is a szemüveg:-)

Én hagytam kicsit száradni, mert a fondant elég puha, nehéz lenne szépen festeni.
Közben elkezdtem a szemet készíteni.
A sárga fondantot kinyújtottam, kör kiszúróval kiszúrtam, majd ugyanezzel a kör kiszúróval félholdat vágtam ki belőle.Kettő darabka kell ebből.
A szemet kör kiszúróval készítettem, itt nem is volt nagy dolgom, mert a szemüvegnél megmaradt fehér kör lett a szem:-)
A szem bogara már egy kicsit melósabb volt, mert festeni kellett. Készítettem egy kis kerek fehér fondantot. Első lépésben a fekete festéket feloldottam egy kis oldószerrel és megfestettem a pupillát, hagytam száradni.
Amíg a szem száradt nekiláttam a szemüveg festésének. A selyemport feloldottam oldószerrel-ezt színtelen alkohollal is helyettesíthetjük- és egyszerűen ecsettel lefestettem a  szemüveget. Hagytam száradni.
Közben elkészítettem a szemüveg alkatrészeit. A kis gömböket és a két záró részt. Ezt kézzel formáztam, majd ezeket is lefestettem a feloldott selyemporral. Száradás következett.

A szemecske már száraz volt, így jöhetett a további festés. A sötétbarna festéket oldószerben elkevertem és ecsettel megfestettem az egész szemet, száradás következett.

A szemüveg festése megszáradt, következhetett egy újabb réteg festés, de már csak szárazon húztam át az ezüst selyemporral. Ez ad egy kis extra csillogást.

A szemecskét is befejezhettem, ehhez a mogyoróbarna festéket feloldottam oldószerben és csíkokat húztam a sötétbarna alapra, száradás következett.

Hogy ne uncsizzak, készítettem pár kiegészítőt még.
A kék fondantot kinyújtottam, készülhet a zseb a tortára. na zseb kiszúróm nincs, ezért jó hogy volt fondant simítóm, ami egy nagy zseb:-) Körbevágtam a fondantot, és díszítettem kis lyukacskákkal. Ehhez azért volt eszközöm:-)
A piros M betű kiszúróval készült. M mint MOLYCI:-) ez a beceneve a kisfiamnak:-)
Készült még bőséges mennyiségű felirat,amik szintén kiszúrókkal készültek.

minyon-torta_dekoraciok_keszitese_1 (25)

A kis gombok is elkészültek a nadrághoz.

A szemüveget, miután minden része megszáradt összeragasztgattam ehető ragasztóval. És egy utolsó simítás maradt a szemzug készítése. Én filcet használtam. A fondant már száradt annyit, hogy könnyedén lehessen a filccel dolgozni rajta.Kézzel megrajzoltam a körvonalakt majd jött az óvatos sa trozás.
Minden kész, a torta burkolva, díszítésre vár.

A kezeit és lábait utólag készítettem. Hengereket  készítettem a sárga fondantból, a fekete satin ice fondantból készültek a kezei és a cipői. Mindent kézzel formáztam. Ehető ragasztóval ragasztottam össze a részeket a kész tortára is ehető ragasztóval rögzítettem a kezeit és lábait.
A szemüveg, fekete fondant csíkból és a m ár elkészített kész szemüvegből áll, ehető ragasztóval tettem fel ezeket is a tortára.
A haja fekete fondant csíkokból készült, és egyszerűen rányomogattam a torta tetejére:-)

A nadrággal nem bajlódtam, alapvetően stencil kell hozzá,de én egyszerűbben oldottam meg.
A nadrág alsó része egy nagy kék fondant csík, a nadrág felső része egy négyzet, a kantárok szintén fondant csíkokból készültek. Ehető ragasztóval lett mindegyik rögzítve.

molyci_minyon_torta-tortaiskola-1 molyci_minyon_torta-tortaiskola-2

A facebookon többen kérdeztétek, hogy a felvágott tortán mi az a fehér krém. Sima vajkrém, mivel a torta több külön részből lett összeállítva, rutinból lett az alja bevonva vajkrémmel, így az ott fehér:-)

Vajkrémek receptjei
Piskóta recept
Torta összeállítás 1rész
Torta összeállítás 2 rész

Mentés

Minion torta szemüveg készítése” bejegyzéshez 3 hozzászólás