Vajkrémek

Nutellás és málnás vajkrémek készítése

Közeledett a kisfiam, Molyci születésnapja, és bár volt már készülődés, hogy milyen torta is legyen a meglepetés, végül a MINION tortánál maradtam. Szép kihívásnak indultam neki, főleg hogy a végére óriási, giga torta lett belőle:-)
Én szeretem a kihívásokat, önbizalommal telve, na jó kicsit azért remegőtérdekkel állok neki az új dolgoknak, főleg azoknak amikkel még nem találkoztam. faragás, óriási torta összerakás….
Körbenéztem a GlazurShop PINTEREST oldalán a MINION torta készítési segítségeket és nekiláttam:-)
Első lépés a krémek elkészítése, én a málnás és a nutellás mellett maradtam. Nem akartam málna csoki megszokott ízt, ezért esett erre a kettőre a választás.

Először nagy, nagyon nagy adag olasz vajkrém készült.A receptjét itt találod.

Készült már málnás krém, szóval ez nem jelentett kihívást . Málna redukciót így készíts.
A kész olasz vajkrémet a málna redukcióval egyszerűen keverd össze és kész is. Kóstolj azért, mert pontos mennyiséget nem tudok adni, találomra adtam hozzá a málna redukciót a krémhez. Én most, bő fél kiló olasz vajkrémet vettem alapnak, ehhez került 8 evőkanál málna redukció.

A nutellás alapból nem okozott gondot, mert túl nagy lehetőségek nincsenek a hibázásra:-) Olasz vajkrém és Nutella:-) Ízlés szerint keverjétek, isteni finom:-)

Én már jó előre elkészítettem a krémeket, így maradt a bombabiztos csomagolás és a hűtő. Jól zárjátok le, nehogy hűtő szaga legyen:-)

nutellas_malnas_olasz_vajkrem_recept_tortaiskola-1 (7)

A hűtőben állt 1-2  napot, természetesen vissza keményedett a vajkrém.Mielőtt használnád, vedd ki a hűtőből és hagyd kinn melegedni. A málnás masszívabb krém, az nem nagyon akart finomodni, ezért jött a habverő és jó alaposan átkevertem. A nutellás simán visszapuhult ahogy a melegben:-) állt.

A krémek fagyaszthatóak is, ugyanígy kell eljárni, a fagyasztóból tedd ki szobahőmérsékletre melegedni.

Este még nekiláttam a nem kevés mennyiségű piskóta lesütésének, jódöntés volt előre megsütni, mert ennyi piskótával az életben nem végeztem volna:-)
minyon-torta_osszeallitasa_tortaiksola-1 (1)

Érdekes tapasztalattal bővült a tudásom, most már….
Ha érdekel KATTINTS:-)

A vajkrémekről és receptekről itt olvashatsz.

Nutellás és málnás vajkrémek készítése” bejegyzéshez 5 hozzászólás