Cupcake alapok

Fahéjas cupcake recept

Az ősz ízeivel ismerkedtetem meg a családomat:-) A sütőtök a nagynál nem megy, utálja, a kisfiammal kóstoltatok majd azért, de most egyszerűbb, közkedveltebb változat készült. Fahéjas cupcake, almás mascarponés krémmel.
Lássuk a cupcake receptjét.

HV:

  • 15 dkg cukor-barna
  • 2 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1/2cs sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • jó sok fahéj:-)

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő175 fokra.
A cukrot, tojásokat és az olajat keverjük jól össze.
Szitáljuk bele a sütőport, lisztet és a fahéjat. Itt már csak keverjük át, ne keverjük túl.

TIPP:
a cupcake tésztának sem tesz jót a túlzott kevergetés. Ha egynemű hagyjuk is abba a kevergetést.
A túlkeverés miatt szokott felpúposodni, vagy ha túl sok a sütőpor.

A formába tegyünk kapszlikat -én javaslom a jobb minőségűeket, mert nem ázik el- én 2 bő evőkanál tésztát teszek egy papírba és irány a sütő 15 percre kb. Én szoktam ellenőrizni, tűpróba, de most már ránézésre is megy:-)

A fahéjas cupcake ezzel el is készült:-)

fahejas_cupcake_recept-tortaiskolaalmas_mascarpones_olaszvajkrem_recept-tortaiskola-2

Reklámok

Fahéjas cupcake recept” bejegyzéshez 5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s