cakeroll

Mintás piskóta készítése, recept

Az életben nem készítettem mintás piskótát, sőt a sima tekercset sem kedveltem túlzottan.
Aztán megérkezett a mintás szilikon lap ami annyira kíváncsivá tett hogy ki kellett próbálnom:-)
Már nem kapható a szilikon lap de stencillel is megoldható a mintázás, csaka szilikon helyett sütőpapírra rajzoljunk és töltsük ki piskótával.
Egy jó receptre biztosan szükséged lesz, én kipróbáltam, szuper.
Lássuk:

HV:

a mintához:

  • 1 tojásfehérje
  • 30 g porcukor
  • 40 g liszt / ha kakaósat szeretnél akkor 20 g liszt és 20 g kakaópor/
  • 20 g vaj
  • ételfesték

A tekercshez:

  • 4 tojás szétválasztva
  • 1 tk borkősav
  • 100 g cukor + 1 ek cukor
  • 60 g vaj, olvasztva
  • 60 g liszt
  • 30 g kakaópor

A töltelékhez:

  • 270 g fehér csokoládé
  • 250 ml tejszín
  • 150 g eper

27X43 cm tepsi
Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A mintához keverjük össze a tojásfehérjét, porcukrot, lisztet. Ha egynemű adjuk hozzá a puha vajat és keverjük át jól.

Keverjünk hozzá ételfestéket ha színeset szeretnénk.

Töltsük habzsákba és rajzoljuk meg a template alapján a mintákat. / a tepsibe tegyünk sütőpapírt, és ez alá a papír alá tegyük be a kinyomtatott templatete vagy mintát. Ez alapján könnyedén elkészíthetjük a mintákat.Tegyük a kész mintát a fagyasztóba.

Készítsük el a tekercs tésztáját.A fehérjét verjük habosra. Adjuk hozzá a borkősavat.

Közben adagoljuk hozzá a cukor felét. Folyamatosan keverjük.

Mikor kemény habbá vált lekapcsoljuk a robotgépet.

Következő rész a maradék cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük.

A tojássárgát és a fehérjehabot összekeverjük.

Az olvasztott vajat és a lisztet is keverjük bele. Dolgozzuk el szépen de óvatosan, hogy a habot ne törjük össze.

A kakaópor a következő a sorban, keverjük hozzá azt is.

A tepsiben ott a mintás alap, vegyük ki a templatet alóla és a kakaós piskótát öntsük a tepsibe. Simítsuk el szépen.

7 percig süssük a 200 fokos sütőben.

Közben szórjunk meg porcukorral egy nagyobb darab zsírpapírt és erre borítsuk ki a még meleg piskótát. Húzzuk le róla a papírt. Tegyük vissza a papírt mert ugye meg is kell fordítanunk valahogy a piskótát:-)

A csokoládé ganachet-t is készítsük el, sőt sorrendben jobb lett volna ezzel kezdeni. A fehér csokoládét és a tejszínt melegítsük fel, keverjük jól össze és tegyük be a hűtőbe. Ha visszakeményedett akkor irány a robotgép és habosítsuk fel egy kicsit.

Állítsuk össze a tekercset. A kihűlt piskótára halmozzuk a kihűlt csokoládés krémet, simítsuk el egyenletesen. Végül jöhet az eper. Epret csak a tekercs elejére tegyünk, különben baromi nehéz lesz feltekerni:-)Szépen tekerjük fel a tekercset és hagyjuk állni legalább egy órát a hűtőben.

Imádom ❤

Videós segítség is van hozzá:

http://vimeo.com/61768452

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s