Cupcake alapok

Használjak csatolót vagy sem? Habzsák összerakás 2 módszerrel

Most már van tapasztalat elég a habzsák használatáról:-) A dekorcsövekről is de most nem ez lesz a téma. Sokan kérdezitek, hogy szükség van-e egyáltalán záróhoz, csatolóhoz.

Attól függ mit szeretnél:-)

Szükséged lesz

A képeken jól látod, hogyan kell összerakni a habzsákot csatolóval. Ha ez kevés lenne akkor nézd meg videón is a segítséget:

De alapvetően arról szeretnék beszélni, hogy van- egyáltalán szükség csatolóra.

  • Ha többféle vajkrémet készítesz és azt pohárban tárolnád a felhasználásig akkor kell csatoló. A csatoló azért jó, mert ha beállítod a habzsákot -krémmel töltött- a pohárba akkor a dekorcső nem fog becsúszni a zsákba, mert a záró egyben tartja.
  • Ha többféle díszítéssel dolgoznál, szintén hasznos a csatoló vagy zárócső ki hogy ismeri. Az éppen használt dekorcsövet egyszerűen kicseréled, felteszed az újat és már mehet is a díszítés tovább. Arra figyelj TIPP, hogy kis és nagy méretű csövek is vannak, a kis csövekhez kis záró a nagyokhoz pedig nagy záró tartozik, nincs a kettő között átjárás, tehát ha kis csővel dolgozol és záróval arra csak kis csövet fogsz tudni felhelyezni.

TIPP
Az eldobható habzsákodra úgy tudsz vigyázni, ha külön habzsákba töltöd a krémeket és zsákostól teszed bele az előkészített, csatolóval ellátott habzsákba. Én mindig így dolgozom, egyrészt mert sok krém készül és a maradékok mennek a fagyasztóba, másrészt így sokkal gyorsabban lehet működni:-)

A munkáimat itt nézheted meg

Egy kis kedvcsináló:-)

Díszítési segítségeket itt találsz
Vajkrém recepteket pedig itt találsz. Mindegyik recept kipróbálva.