cakeroll

Szívecskés, love feliratos mintás piskóta készítése

Stencillel már készült mintás piskóta, de így most készítem először.
baromi nehéz szépen írni a habzsákkal:-) Tartod, szorítod, nyomod és közben még szépen is írj:-)Ez most meghaladta a türelmemet és gyakorlatomat:-)

De szépen megsült, kicsit csálé a díszítés ugyan de nagyon finom:-)
HV:

a mintához:

  • 1 tojásfehérje
  • 30 g porcukor
  • 40 g liszt / ha kakaósat szeretnél akkor 20 g liszt és 20 g kakaópor/
  • 20 g vaj
  • ételfesték

A tekercshez:

  • 4 tojás szétválasztva
  • 1 tk borkősav
  • 100 g cukor + 1 ek cukor
  • 60 g vaj, olvasztva
  • 60 g liszt
  • 30 g kakaópor

A töltelékhez:

  • 270 g fehér csokoládé
  • 250 ml tejszín
  • eper lekvár
  • opcionálisan egy kevéske görög joghurt

27X43 cm tepsi
Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A mintához keverjük össze a tojásfehérjét, porcukrot, lisztet. Ha egynemű adjuk hozzá a puha vajat és keverjük át jól.

Keverjünk hozzá ételfestéket ha színeset szeretnénk. Én most sugarflair ruby és babarózsát használtam.

Töltsük habzsákba a világos fehérjés alapot, és rajzoljuk meg a feliratokat. A maradék alaphoz hozzákevertem a ruby és babarózsa festékeket, habzsákba betöltöttem és megrajzoltam a szívecskéket.  Tegyük a kész mintát a hűtőbe.

Készítsük el a tekercs tésztáját.A fehérjét verjük habosra. Adjuk hozzá a borkősavat és a cukor felét.

Mikor kemény habbá vált lekapcsoljuk a robotgépet.

Következő rész a maradék cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük.

A tojássárgát és a fehérjehabot összekeverjük.

A lisztet és a kakaóport  is keverjük bele. Dolgozzuk el szépen de óvatosan, hogy a habot ne törjük össze. Jöhet az olvasztott vaj, óvatosan dolgozzunk!

A megrajzolt minta mehet a tepsire, erre borítsuk rá a kakaós piskótát és irány a sütő

7 percig süssük a 200 fokos sütőben.

A kész megsült piskótát tekerjük fel még melegen és hagyjuk állni.Én kb 15 perc után azért szétszedtem, hogy ugyan lejön-e a sütőpapír szépen, és lejött. Szépen átfordítottam a kitekert lapot, még egy réteg sütőpapír és lehúztam azt a papírt amin sült. Ismét feltekertem és hagytam állni.

A csokoládé ganachet-t is készítsük el, sőt sorrendben jobb lett volna ezzel kezdeni. A fehér csokoládét és a tejszínt melegítsük fel, keverjük jól össze és tegyük be a hűtőbe. Ha visszakeményedett akkor irány a robotgép és habosítsuk fel egy kicsit.

Állítsuk össze a tekercset. A kihűlt piskótára halmozzuk a kihűlt csokoládés krémet, simítsuk el egyenletesen. Végül jöhet az eperlekvár. A lekvárt csak a tekercs elejére tegyünk, különben baromi nehéz lesz feltekerni:-)Szépen tekerjük fel a tekercset és hagyjuk állni legalább egy órát a hűtőben.

Imádom <3

12143094_909439725803860_5698409436290169802_n