kelt tészták

Nutellás buci recept egészen máshogy

A neten, hát hol máshol találtam az ötletet, csak ott nem volt recept:-)

Sokat nem kellett gondolkodni, hogy hogyan készülhet, hát neki is láttam.
Iszonyatosan finom, puha nagyon nutellás, talán kicsit túlzottan is, mert kifolyt:-)
Lássuk a receptet:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg vaj olvasztva
  • 1 csomag szárított élesztő
  • kb 2 dl tej
  • 3 ek barna cukor
  • nutella

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A lisztet mérjük ki és tegyük tálba, adjuk hozzá a barna cukor nagy részét.

A tejet melegítsük meg, tegyünk bele barna cukrot és a szárított élesztőt, majd futtassuk fel.
A lisztet, cukort keverjük el és a felfutott élesztős tejet adjuk hozzá, a tojás sárgáját is:-) Jól keverjük össze, ha szükséges adjunk még hozzá tejet.
Jöhet az olvasztott vaj, ezzel is jól dolgozzuk össze és dagasszuk, én most gépet használtam, mert a kisfiam itthon volt, így az idő drága kincs:-) Egyébként imádom kézzel dagasztani a kelt tésztákat:-)

Ha kész akkor el kell válnia az edény falától, egy majdnem tiszta edény kell kapnunk akkor jó a dagasztás. Most jön a kelesztés, meleg heyen kb 1 órát hagyjuk pihenni.

ha kész akkor nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra és vágjuk 9 kb egyforma részre. Én kicsit még igazgattam és lapítottam a négyzeteken.
A négyzetekbe töltsük bőségesen nutellát és formáljunk gombócokat. Jól zárjuk le különben minden nutellás lesz.

Kivajaztam és liszteztem egy 22 cm-es kerek formát és beletettem a kis gömböket, lekentem tojással és jöhetett egy bő 30 perc pihenés meleg helyen.
Ezután irány a sütő és 30 perc alatt készre sütöttem.
A tetejét megkentem cukros vízzel, ettől szép fényes lesz.
A formában hagytam kihűlni.
Hihetetlen puha, nutellás FINOM <3
Ajánlom azoknak akik a nutellát imádják és van gyerkőcük:-)

Nutellás buci recept egészen máshogy” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. Kinek mi a jó megoldás. Én a második kelesztést is meleg helyen teszem, nekem így jó:-) De mindenkinek azt javaslom, hogy addig próbálja a recepteket amíg a saját ízlésének megfelelő lesz. Egy jó pár dologtól függ a végeredmény, liszt, vaj, élesztő minősége, sütő beállításai stb….