égetett tészták

Epres ekler fánk, olvasói recept

Dübörög az eperszezon! 😀
Imádom az epret! 🙂 Gondoltam egy nagyot: próbáljuk megtölteni az ekler fánkot eperkrémmel.

A krémmel kezdünk.
300 gramm fehér csokoládé
300 ml habtejszín
300 gramm eper

Felforraljuk a habtejszínt, robotgéppel elkeverjük benne a csokit, majd az epret is.
Ezután hagyjuk hűlni. Én egy estére hűtőbe tettem.

Másnap a krémet elővéve robotgéppel kellően keményre habosítjuk.
Ha esetleg ez így önmagában nem sikerülne, még mindig adhatunk hozzá egy csomag habfixálót.

Az ekler fánk égetett tésztás alapja a következő volt:

1-1 arányban tartalmaz vizet, vajat, lisztet.
A konkrét esetben ez:
200 gramm vaj
200 ml víz
200 gramm liszt
1 kk só
1ek cukor
kb 4 egész tojás

A vizet a zsiradékkal, a sóval és cukorral felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetjük. Elrontott rántáshoz hasonló állagot kapunk.
Kicsit várunk (hogy ne legyen túl forró a masszánk), hozzáadjuk a tojásokat. Nekem 4 tojással lett jó az állaga.

Ezt követően kis duci csíkokat nyomunk a sütőpapírra. A csíkok mérete, formája tetszőleges! 🙂
A fánkokat 180 fokos sütőbe tesszük, egészen addig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek, ezután 160 fokra csökkentjük a hőfokot, és még legalább 20 percig szikkasztjuk őket.

Az elkészült ekler fánkokat hűlni hagyjuk, majd a tetejüket levágjuk.
Megtöltjük őket az eperkrémmel, majd ízlés szerint tejszínhabbal is,
A tetejére én olvasztott fehér csokoládét csorgattam.

Forrás: http://desszertcake.blogspot.hu