Piskóták · tortás alapok

Piskóta készítése lépésről-lépésre képekben, olvasói segítség

Egy 6 tojásos piskóta készítésének képeit próbáltam csokorba gyűjteni.

Nekem ez a recept vált be!

Hozzávalók:
(23 cm-es tortaformához)
6 tojás (a képeken friss házi tojás van 🙂 )
120 gramm cukor
120 gramm liszt

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéhez hozzáadom a cukrot, majd kemény habbá verem.
A sárgáját is felhabosítom, majd a felvert fehérjéhez öntöm, óvatosan elkeverem.
Ezt követően 2-3 részletben hozzáadom a lisztet, majd óvatosan átlapátolom a tortaformába az így kapott masszámat.
kb. 40 percig sütöm 160 fokon

 

piskota_recept_tortahoz-tortaiksola-1

piskota_recept_tortahoz-tortaiksola-2

Forrás: http://desszertcake.blogspot.hu/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s