Cupcake alapok

Almás cupcake recept

Őszi hangulat ezerrel:-) Az alma ihletett meg amit a minap kaptam. Időm Molyek miatt nem sok van, így az ALDI-ban kapható almapürével készült, mert a zsák alma vár a befőzésre, pürésítésre:-)

isteni finom, nagyon fincsi almás íze van a kész sütinek.

HV: ez a mennyiség 16 db cupcakehez elég

  • 36 dkg liszt
  • 15 dkg cukor -barna
  • 2 tojás
  • 1,25 dl tejszín
  • 1,5 dl olaj
  • 3 ek alma püré
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipet fahéj

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

A tojásokat az olajjal, cukorral, almapürével  és a tejszínnel keverjük el.

A lisztet és a sütőport, na meg a fahéjat  szitáljuk bele a keverékbe, most már ne nagyon keverjük, épp csak elegyítsük, így szép, nem csúcsos cupcake készül.

Irány a forma és a sütő. 25 perc kb de nézz rá inkább többször, mert az egyik pillanatban még fehér aztán meg már barna:-) Arany színűen vedd ki.
A tejszíntől ha melegen kóstolod akkor kicsit nyersnek érezhető a tészta, de ha kihűl elképesztő lesz:-)

A tetejére sós karamellás vajkrém kerül, amit nem fotóztam, mert az olasz vajkrémet használtam alapnak, receptet itt találsz -én lefeleztem most a mennyiséget és még így is került a fagyasztóba egy habzsáknyi krém.

A sós karamell szósz receptjét pedig itt találod.

A krémet én elfeleztem, mert csak én imádom a karamellt:-) Azt a fotót inkább meg sem osztom, mert komolyan mintha egy darab kaki lenne a krémben:-) Annyi, hogy a kihűlt karamellát bő evőkanálnyit hozzáadtam a vajkrémhez. áthabosítottam és kész. Eloszlik benne, nem darabos, nagyon finom:-)

A végeredmények:

TIPP
Ha nyakon akarod önteni a karamell szósszal, akkor tedd be a díszített cupcaket a hűtőbe, jól hűtsd le a krémet, hogy kemény legen, aztán olvassz fel mikróban a karamell szószt és csorgasd rá, majd vissza azonnal a hűtőbe, különben megfolyik a vajkrém a meleg szósz alatt:-)

Almás cupcake recept” bejegyzéshez egy hozzászólás