cakepop díszítés · Halloween

Halloween cakepop készítése, díszítése

Ez már a szórakoztatóbb része, leszámítva a mártogatás küzdelmeit:-) Én ezt a részt már kedvelem, bár túl sok cakepop nem készült még eddig.

A sok golyó gyúrása erősen uncsi számomra, semmi kreatív nincs benne, de kénytelen vagyok megtenni:-)

De lássuk a díszítést. Én bár kreativitásom van de a cakepop nekem nehéz falat, ezért inkább maradtam a kész díszeknél. Most érkezett a sanding sugar, vagyis a nagyon apró szemű színes kristálycukor. Elképesztően szép és nagyon könnyű vele dolgozni. Narancs és fekete érkezett ezeket ki is próbáltam.

Ami még tesztelésre várt a színes, fekete és narancssárga olvasztható csokoládé.

Nagyon jó velük dolgozni, ugyanúgy kell hozzá a CRISCO, hogy jobb legyen a konzisztenciája, különben túl sűrű, mint  a wilton.

Lássuk:

A fekete csokoládé olvasztás közben igen furcsa színt ölt magára, ami megvallom őszintén komoly riadalmat okozott nekem:-) Aztán mivel más választás nem volt, hát maradt a próba, bízva abban hogy csak fekete lesz ha már a gyártó azt mondja:-)

És igen, ahogy bevontam, megmártottam a cakepopot hagytam száradni szépen befeketedett:-)

A narancssárga olvasztásáról lemaradt a fotó, mert közben volt néhány dolgom:-)

Ami lemaradt a készítési folyamatokból, erről sincs sajnos fotó:-( a nyalóka pálcákat mártsuk bele kb 1 cm magasságig a csokiba és húzzuk rá a hűtőből kivett cakepop gombócot. Irány vissza a hűtő, hogy megkeményedjen a záró rész:-)

ha lehűlt akkor jöhet a mártás, ez gyakorlás kérdése, hogy szépen tudj mártani és lecsorgatni a felesleget. Én kétszer mártottam meg, másodjára kaptam meg a szép egységes felületet, de ez a wiltonnál is így van.

A díszítéshez a langyos  fekete cakepopot megszórtam a fekete szórócukorral, a sárgát pedig a sárga cukorkával. Gyönyörű színük lett:-)
Egy kis csillámpor is került némelyikre, ettől extra csillogást kaptam.
Sőt némelyiket csak csillámporral szórtam meg.

Szemecskével is díszíthetjük, bár ezt jobban át kellett volna gondolnom, mert nem épp ez volt a terv:-)

Így készítsd a cakepopot

Cakepop piskóta recept

Olvasztható csokoládékhoz videós segítség:

 

 

Halloween cakepop készítése, díszítése” bejegyzéshez egy hozzászólás