tortás alapok

Kakaópor kisokos

Sokáig a mezei kakaóport használtam, mert az volt elérhető a kiskereskedelemben. Aztán:-)

Láttam egy főzős műsorban egy egészen sötét színű tortát és elkezdtem keresgélni, nézelődni, hogy hol kapok én jó kakaóport:-)
Mostanra már meg van a bevált kakaóporom amit nagyon szeretek. nagyon nem mindegy milyen  kakaóport használunk, sem ízben sem a végeredmény tekintetében.
Tisztázzunk valamit azért, egyszerűen rosszul vagyok mikor csokoládés receptre bukkanok és a hozzávalók között nm szerepel csokoládé!!! A csokisba csoki kell a kakaósba meg kakaópor, mindegy milyen sütemény, torta desszert, ne ferdítsünk:-)

Tehát akkor lássuk csak a különbségeket a kakaóporok között:

kakaopor_teszt-tortaiskola

Sima egyszerű kakaópor:

  • világos szín, ami sajnos sütés után is világos marad
  • ízben nem éppen intenzív
  • alacsony kakaóbab tartalom
  • savas ízű
  • nem túl finom állagú

Jó minőségű kakaópor: Én a Holland kakaóport kedvelem, íze, színe miatt <3

  • sötét, mély barna szín, ami a sütés után is marad szép, mély barna
  • erős, intenzív kakaó íz
  • 22%-os kakaóban tartalom <3
  • finom, selymes ízű
  • finom por állagú

Igen, jogos a vélemény és az első gondolat, hogy az egyik ennyi a másik meg annyiba kerül. Döntse el mindenki, hogy mit szeretne, én nagyon bírom mikor a torta, kakaós torta erős barna színű <3

0e7957bb21cb76cd25c98d0f2833b84c

 

kakaós kép forrás: joythebaker.com