Cupcake alapok · Vajkrémek

Cseresznyés vajkrém recept

Már ha álmomból felkeltenek akkor is megy az Olasz vajkrém, annyiszor készítettem már:-)

Én nagyon szeretem, könnyen elkészíthető és jól ízesíthető:-)

Az eredeti menyiséget én lefeleztem, és így is még egy habzsák kész krém a fagyasztóban várja az újabb díszítést.

Sokan kérdezitek mennyi cucpakre elegendő a krém mennyisége. Erre nem tudok pontosan válaszolni mert függ a díszítési technikáktól. ha nagy magas csúcsos dekort készítesz akkor sokkal több krém fogy mintha rózsákat készítenél.

Lássuk a receptet:

HV: én most fele mennyiséget készítettem az olasz vajkrémből

  • 60 ml hideg víz
  • 215 g kristálycukor
  • 3 tojásfehérje
  • 340 g puha vaj

A vajkrém készítéséért kattints, mert sok sok tippet is tartalmaz a recept.

A kész krémhez cseresznyés ízesítőt használtam ez új termék a glazurshopban, tehát éppen alkalmas volt a tesztre:-)

A krémnek jót tesz ha kicsit áll a szobahőmérsékleten, sokkal lágyabb, jobban lehet díszítéshez használni:-)
Nézd csak ,ezek készültek vele:

halloween_cupcake_diszites_rozsaszinben_tortaiskola-1 (4) halloween_cupcake_diszites_rozsaszinben_tortaiskola-1 (7)

jajj de jó, hogy pont ezt a kettő képet választottam:-) Látjátok mi a különbség az 1M és a 2D dekorcsővel készült rózsa között:-)
Mindkettő dekorcső megvásárolható a GlazurShopban🙂