Piskóták

Lamington készítése, ismeritek:-)

Igen, ismeritek csak nem ezen a néven:-)
A Lamington egy Ausztrál édesség, ami általában piskóta csokoládéba mártva és kókuszreszelékkel megszórva. DE:-) van másik verziója is, ami nekem nagyon tetszik:-) vagyis a töltött változat, ami készülhet epresen, málnásan vagy éppen csokoládésan.
Két kis piskóta lapocska közé lekvárt kenünk, az ízesítéshez megfelelő bevonatot készítünk, megmártjuk az összetapasztott kockákat és kókuszreszelékbe forgatjuk. Tádááámmm kész is a Lamington:-)

A Lamington elvárásai között  a 4 cm nagyság szerepel, és a kókuszreszelék. manapság már jó pár változatban készül, ki hogyan szereti:-)

Én a málnásat és a csokoládésat készítettem el, na meg persze a megszokott kókuszkockát is ha már piskóta készült.

A piskóta most simán készült.

14X21 es formához 3 tojásból készült.

HV:

  • 3 tojás
  • 150 g cukor+ 60 g a habba
  • 1,15 dl tej
  • 1,15 dl olaj
  • 263 g liszt
  • 3/4 cs sütőpor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 175 fokra.

A tojások fehérjét kemény habbá vertem a kisebb mennyiségű cukorral, én barna cukrot használtam.

A tojások sárgáját, az olajjal, tejjel elkevertem.

Beleszitáltam a lisztet és sütőport, eldolgoztam.

Végül belekevertem a tojások habját.

A tepsit kivajaztam és sütőpapírral béleltem, irány a sütő. Kb 25 perc  és kész is.

A kész piskótát hagytam kihűlni, aztán felkockáztam, a Lamington-hoz ketté vágtam a kis kockákat és töltöttem.

A málnáshoz  a bevonathoz most nem volt itthon semmi más csak málna dzsem:-)
1/2 dl vízhez adtam 3 nagy evőkanál dzsemet és kb 6 dkg cukrot, felforraltam, sűrítettem és a végén mikor már langyos volt egy kis rózsa ételfestékkel adtam neki szép színt.

A málnásakat egyszerűen megkentem egy kis málna dzsemmel és összefordítottam, majd jött a mártogatás és a kókuszreszelék.

A csokoládéshoz, mert nem kakaós hanem csokoládés szószt készítettem.

12 dkg sötét kakaópor- holland- 25 dkg cukor, 65 g étcsokoládé és kb 1 dl víz, ezt felolvasztottam, felforraltam. Ez volt a csokoládés Lamington tölteléke és bevonata is.

A kókuszkockához ezt a csokis szószt simán lehet használni de kell még hozzá víz, hogy jóval hígabb legyen.

Próbáljátok ki, nagyon finom:-) <3