Kevert tészták

Mintás kuglóf készítése

A neten láttam egy nagyon jó fotót, ez ihletett. Miután elkészült a kuglóf, a minta jó lett de más formát kell majd beszereznem,  mert így nem adta vissza azt amit szerettem volna.

Az íze fantasztikus <3 bár elég édes 🙂

HV:

  • 320 g liszt
  • 1 1/2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 240 g vaj -nem margarin VAJ
  • 250 barna cukor
  • 125 g porcukor
  • 3 nagy tojás
  • 250 ml tej
  • 3 ek kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 176 fokra. A formát vajazzuk és lisztezzük ki.

A vajat habosítsuk a barna és a porcukorral.

12188980_921284607952705_7390732889835807342_n

majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Mindegyik tojással alaposan keverjük el

12143176_921284554619377_3628984573862974999_n

A lisztet és a sütőport szitáljuk össze

 

12063413_921284527952713_7791564157245356734_n

A habos vajas, tojásos keverékbe apránként adagoljuk a lisztes keveréket és a tejet. Én kb 3 részre osztva adagoltam. Közben keverjük.

12193620_921284701286029_4546835979289805347_n 12193828_921284751286024_1176889507928330838_n

Osszuk kb 2 részre a tésztát és az egyikbe keverjük bele a kakaóport.

12065705_921284707952695_4440510914403847009_n

Töltsük habzsákba a tésztákat, külön külön és kezdődhet a móka <3

12191891_921284837952682_5241152927809641992_n

A kuglóf formában vannak ugye alul azok is a kis “rétegek” na ezekbe a kis rétegekbe, mélyedésekbe külön külön nyomjunk barna és fehér tésztákat. Igyekezzünk mert ha nem vagyunk elég gyorsak összefolynak a tésztacsíkok és ez nem jó:-)

ha kész az alsó rétegezés jöhet a fehér tésztából egy réteg, ezzel már beborítjuk az egész formát, nem kell csíkoznunk.

Én erre úgy gondoltam jól fog kinézni jött egy kakaós karika réteg, végül pedig ismét a fehér tészta borított be mindent.

12191028_921284804619352_5616155127700523643_n 11219347_921284764619356_1495259254763394232_n

Irány a sütő, 50 percre legalább, de ez sütő és forma függő is.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen, mindenhol átsült a tészta.
TIPP!!!!!
A formát ne töltsük meg ennyire, mert nem tesz jót neki:-) Nem sül át..sőőőttt én komoly gondban voltam, mert a tészta teteje már szép volt, őt nagyjából kész is, de középen szó szerint bugyogott elő a nyers massza….. nem jóóóóó érzés:-) A végén csak megsütöttem, de te ne küzd így vele:-)

Kész:-)

12115888_921283247952841_6476260030865855370_n

10408797_921283241286175_5778723473490605674_n