Cupcake alapok · Karácsony

Szilvás fahéjas cupcake vaníliás vajkrémmel

Már a karácsonyi, téli hangulat jegyében készülnek a cupcakek a konyhámban.
Ez isteni finom <3

Az alap recept egészült ki egy kevés pürésített és ízesített szilva befőttel. nagyon karácsonyi <3

HV:

  • 15 dkg cukor-barna
  • 2 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1/2cs sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • jó sok fahéj:-) és csipet szegfűszeg
  • 11 dkg szilvabefőtt pürésítve

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő175 fokra.
A cukrot, tojásokat és az olajat keverjük jól össze.
Szitáljuk bele a sütőport, lisztet és a fahéjat, szegfűszeget. Itt már csak keverjük át, ne keverjük túl. ha átkevertük mehet bele a szilvapüré és irány a sütő.

TIPP:
a cupcake tésztának sem tesz jót a túlzott kevergetés. Ha egynemű hagyjuk is abba a kevergetést.
A túlkeverés miatt szokott felpúposodni, vagy ha túl sok a sütőpor.

A formába tegyünk kapszlikat -én javaslom a jobb minőségűeket, mert nem ázik el- én 2 bő evőkanál tésztát teszek egy papírba és irány a sütő 15 percre kb. Én szoktam ellenőrizni, tűpróba, de most már ránézésre is megy:-)

A fahéjas cupcake ezzel el is készült:-)

Én vaníliás olasz vajkrémet készítettem hozzá. Igazi vanília rúddal <3
A receptet itt találod, annyi hogy az aromát helyettesítsd egy egész rúd vanília kikapart belsejével.

Díszítve <3

12196099_925723624175470_639221289254307165_n 12208716_925723720842127_8810402558515708448_n

12234997_925723587508807_3634994747758154665_n11224163_925723334175499_4494020569324214274_n

 

Szilvás fahéjas cupcake vaníliás vajkrémmel” bejegyzéshez 2 hozzászólás