Karácsony · kekszdíszítés

Ehető cukor üveg, bármilyen színben

Az ablakos keksz annyira tetszik, hogy ma reggel, mit reggel hajnalban nekiláttam ehető cukor üveg, vagy hívhatjuk színes -bármilyen színű- cukorkának is.

Ez nagyon jó dolog , mert a boltban nem biztos, hogy kapsz a számodra megfelelő színű kemény cukrot, ha ablakos kekszet készítenél.

HV:

250 ml víz

125 ml világos kukorica szirup, vagy glükóz

350 g cukor

csipet borkősav

1/4 tk vanília kivonat

2-3 csepp ételfesték

 

Elkészítés

Melegítsük össze az összes hozzávalót és hevítsük 148,8 fokig. Cukorhőmérővel ellenőrizzük.
Nekem hőmérőm nincsen és ezt hajnalban csúnyán be is néztem:-(
Simán felforraltam, bugyogott rendesen és ezzel én le is tudtam.. hát ne…:-)

12226946_926518007429365_7108079882096655855_n

Nagyon szépek a színek de az istenért nem keményedett:-)
Ha nincs hőmérőd akkor bízz az ösztöneidben, és készíts szirupot ❤ Habzik, és ha kanállal megkevered akkor érzed az állagán hogy már nem folyik hanem szirup állaga van, na ekkor már jó.

Színezni roppant mód egyszerű, én sugarfalir festékeket használtam. Nagyon pici kell belőle, és fontos, hogy kukorica szirupot vagy glükózt használjunk mert a méz sárga színű lesz, sőt ahogy forralod egyre sötétebb színű. Nekem már nem volt glükózom, így az új adagot mézzel készítettem, pöpec de a kék festékkel kis csúnya zöld lett:-)

12208311_926560297425136_731388727669231105_n 12219595_926560294091803_1171157486687418662_n 12241668_926560310758468_7624230646862211923_n

Ha elértük a hőmérsékletet akkor öntsük át a forró szirupot fém tepsibe és hagyjuk kihűlni.

Törjük darabokra.

Gyönyörűen kijön a tepsiből, sőt nagyon jó feszültséglevezető, mert lehet csépelni ❤ Ha ablakos kekszhez használod akkor tedd zacskóba és még törd sokkal apróbb darabokra.

Sima keksz tésztával egyáltalán nem javaslom ,mert nagyon puha a tészta és a kiszúrt részek elfolynak a sütés közben:-( De mézivel nagyon jóóóóó ❤

Ilyenek lettek életem első ablakos kekszei ❤

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s