Karácsony · Kekszek

Csokoládés puffancs, narancsos porcukorral szórva

Egy újabb próba recept, ami nagyon finom és jól is sikerült ❤
nagyon csokoládés, és extra íznek pedig a narancsos porcukor.. igazi finomság ❤

HV:

  • 46 g vaj
  • 226 g étcsokoládé
  • 100 g cukor
  • 2 tojás
  • 180 g liszt
  • csipet só
  • 1/2 tk sütőpor
  • porcukor és narancshéj a szóráshoz

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 165 fokra.

A csokoládét és a vajat vízgőz fölött olvasszuk fel, ha felolvadt vegyük le a vízgőzről és hűtsük le picit.

A tojásokat a cukorral verjük habosra. Adjuk hozzá a langyosra hűlt csokoládét és keverjük el vele.

Szitáljuk össze a lisztet, sót és a sütőport és keverjük bele a csokoládés masszába. Én robotgéppel dolgoztam végig, elég ragacsos masszát kapunk.


Csomagolás és legalább 8 órát hagyni kell pihenni a hűtőben. Én nekem nem volt ma erre időm, nem is repedtek meg olyan szépen a pufik:-)

Tehát a pihentetett tésztából kis gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Elnyomkodjuk mindegyik kis gömböt és irány a sütő kb 12-15 perc. A recept 8 percet ír, de azok nekem még nem tetszettek, ezért tovább hagytam benn a pufikat.

Ha kész akkor picit hűtsük. Közben az átszitált porcukorba keverjük bele a narancs lereszelt héját. A meleg sütiket forgassuk a porcukorba.

csokolades_pufik_recept-tortaiskola-1 (7) csokolades_pufik_recept-tortaiskola-1 (8) csokolades_pufik_recept-tortaiskola-1 (9)
Kész ❤
YAMMMIIII ❤

Forrás: http://www.spoonfulofflavor.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s