Cupcake alapok

Diós narancsos cupcake, vaníliás vajkrémmel

És ma borzalom derékfájósan de elkészült a diós narancsos cupcake vaníliás vajkrémmel díszítve. Már téli, karácsonyi hangulatban.

HV:

  • 15 dkg cukor-barna
  • 2 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1/2cs sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg dió összetörve
  • nagy csipet fahéj
  • 1 narancs
  • 3 ek barna cukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő175 fokra.

Készítsük el a dió krémet. Én kb 3 ek barna cukrot, egy narancs héját és a diót egy kevés vízzel felfőztem. Rusztikus, nagyobb darabok is vannak benne, nekem így tetszik:-)
A cukrot, tojásokat és az olajat keverjük jól össze. A diós krémet keverjük bele.
Szitáljuk bele a sütőport és lisztet. Itt már csak keverjük át, ne keverjük túl. Irány a sütő 20 percre.

Közben készítsük el az olasz vajkrémet is, receptet itt találsz.

Hűtsd ki teljesen és indulhat a díszítés is.

A díszítéshez 1M dekorcsövet használtam, és sugarflair ég kék festéket.

Diós narancsos cupcake, vaníliás vajkrémmel” bejegyzéshez 3 hozzászólás