fondant kiegészítők · tortás alapok

Fehér csokoládés házi fondant recept

Minap találkoztam ezzel a recepttel a neten. Zseléset már készítettem de nekem annyira nem tetszett, főleg ha állt, nagyon száradt:-(

ma volt időm és kipróbáltam a fehér csokoládés házi fondant receptjét. Egyenlőre nagyon tetszik, de most még pihen és csak holnap látom meg hogy fogom-e szeretni:-)

Egyenlőre puha, egyenletes felülete van és nagyon jó íze:-)

Lássuk a receptet:

HV:

  • 520 g porcukor
  • 30 ml víz
  • 250 g pillecukor -fehér
  • 80 g fehér csokoládé
  • 2 tk kókusz zsír

Elkészítés:

A porcukrot szitáljuk át , ez nagyon fontos különben helyes kis ropogós morzsák maradnak majd ak ész fondantban:-) Szó, szitálunk <3
A képről lemaradt a fehér csokoládé. Én az Aldiban vettem a bevonó csokit, most ezzel próbáltam ki.

feher_csokolades_hazi_fondant_recept-tortaiskola-1 (5)

 

A pillecukrot tegyük tálba és öntsük rá a vizet, irány a mikro. Én 50 mp-re tettem be, de azt két részletben. vagyis 30 mp után kivettem, átkevertem aztán vissza és a végén ismét jó alaposan átkevertem. Forró, vigyázzunk vele!

A csokoládét felaprítottam és a meleg masszához adtam, jól elkevertem ezt is.

Mehet a nagyon ragacsos massza az átszitált porcukorhoz. Én robotgéppel kezdtem a munkát, a dagasztó karral dolgozzunk. Amíg lehet keverjük ezzel, aztán marad a kézi mixer vagy a kezünk:-) Ragadni fog nem kicsit, de ez így normális, akkor lesz jó ha szépen leválik a kezünkről minden.

A végén porcukrot szitáltam a munkalapomra és még ott is átgyúrtam.

feher_csokolades_hazi_fondant_recept-tortaiskola-1 (2)

Olvastam valahol, hogy a házi fondantok már az összegyúrásnál elfánt bőrösek.. hát ennek is volt hibája, nem durva de ha belenyomtam az ujjam nem volt szép látvány. Ez a nyújtásnál és burkolásnál okozhat problémát.
Így a kókusz zsírral bekentem a kezem és átgyúrtam, ezt kétszer ismételtem.

Most már szép sima a felület akkor sem bőrös ha belenyúlok:-)

Kész.

feher_csokolades_hazi_fondant_recept-tortaiskola-1 (9)
mehet a hűtőbe legalább 1 napra pihenni.

Ma reggel ki is próbáltam:-) kész időutazás:-) tehát itt megnézheted hogyan viselkedik a fondant <3 AJÁNLOM <3 PÖPEC a fondant <3

Forrás: http://www.craftsy.com

Fehér csokoládés házi fondant recept” bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. Hali!!
    Most készülök mignon-os tortát csinálni a csemetémnek!!Eddig én is a zselés fondant használtam és meg is szenvedtem vele minden egyes tortánál!!Már ellestem a figura készítést is tőled és most kipróbálom a fehércsokis recidet , de……
    Az volna a kérdésem ,hogy vajjal is működhet a dolog vagy mindenképp a kókuszzsír kell!!
    Előre is köszönet mindenért!!! :))))

  2. Kedves Fruzsina,

    Általában a házi fondantot sokkal egyszerűbb akkor színezni amikor még “folyékony”, bár itt én nem javaslom a küzdést, mert a pillecukor elképesztő módon ragad és gyorsan “szárad”. Utólag színezd, arra készülj hogy komoly fizikai munka lesz:-)
    De megéri, ez egy jó recept:-)
    TIPP:
    Én a helyedben kipróbálnám azért a meleg pillecukor színezését. Azért írom le, mert ki mivel dolgozik, hogy reagál az adott hozzávaló.. én nekem a pillecukrom ragadt, biztosan nem kezdtem volna színezni, örültem hogy elkevertem:-)))
    De lehetséges hogy a te pillecukrod tök jól viselkedik és semmi gondod nem lesz a színezéssel:-)