ízesítők

Vörös áfonya püré recept

Pontos mennyiségem sajnos nincs mert igen találomra készült:-)
Mivel nem sütünk, így a mennyiségek nem olyan borzalmasan fontosak:-)

Lássuk:

  • 1 nagy marék vörös áfonya
  • 3 ek barna cukor
  • 1/2 citrom leve
  • kb 0,5 dl víz
  • karácsonyi fűszerkeverék egy nagy csipettel

Ezt az egészet forraljuk fel, főzzük takarékon kb 10-15 percig és kész is 🙂

Aztán jöhet a pürésítés és végül ha a krémhez is ezt használnánk, már pedig fogjuk akkor passzírozás:-)

A pürét nyugodtan keverhetjük a cupcake tésztájába, nem baj ha kicsit darabos, sőt ettől még izgalmasabb lesz, de a krémhez passzírozzuk. Nem mindegyik dekorcsővel tudunk szépen díszíteni ha darabok vannak a krémben:-(

Én ezt már tapasztaltam azért írom le, ha pici magok vagy héj darabok vannak a krémben jó pár dekorcsőnél egyszerűen fennakadnak a nyílásnál és nem jön ki, vagy egészen más formában jön ki a krém, nem jó:-)

A passzírozott pürével már nyugodtan ízesíthetjük az olasz vajkrémet, egyszerűen a kész krémbe keverjük az ízesítőt és még keverjük át.

3_szinu_vajkrem_keszito_szett_glazurshop-tortaiskola-1 (1)

 

Vörös áfonya püré recept” bejegyzéshez 2 hozzászólás