cupcake díszítés · tortadíszítés

Karamellizált mogyoró húzása

IMÁDOM!
Eddig nem merészkedtem a közelébe de most:-)
Nem is oylan nehéz, bár egy pár kissé nem igazán sikerült:-) Nem baj, szeretem a karamellt és a mogyorót is:-)

Komolyabb recept nincs, mert egyszerűen kristálycukrot karamellizálunk.

TIPP
Az olvadó cukrot ne kavargassuk!!!! Rázzuk ha szükséges az edényt de ne kavarjuk! Ha már felolvadt akkor belekeverhetünk, nekem voltak kis kristályok ezért kavartam a végén.

A mogyorókat tűzzük fel fogpiszkálóra vagy ha beszarik vagyunk, van miért egyébként:-)  hurkapálcára tűzzük.
A kissé kihűlt karamellbe mártsuk bele a fogpiszkálóra szúrt mogyorót és húzzuk, erre nincs jobb segítség, egyszerűen hagyjuk függőlegesen és tekerjük vagy csak hagyjuk hogy magától lecsorogjon a felesleg, végül vágjuk el ollóval a szálat és hűtsük le teljesen.
Én állítva hűtöttem, de olykor helyre kellett raknom a szálakat mert dőltek.

Ha megszáradtak teljesen akkor a fogpiszkálót egyszerűen húzzuk ki a mogyoróból.
De iszonyat jó móka és elképesztő dísz:-)
Torta köré, cupcakre vagy éppen Nünbergi mézes közepébe <3

Ami nem sikerül azt együk meg:-))) Én ezt tettem, mert ahogy írtam nem mindegyik sikerült.

Karamellizált mogyoró húzása” bejegyzéshez egy hozzászólás