fondant kiegészítők · tortás alapok

Pillecukros fondant recept

Fehér csokoládés pillecukros fondantot mát készítettem és őszintén mondom nagyon elégedett vagyok vele. Elképesztően jó vele dolgozni, nem szakad, nem reped és sok sok nap állás után is minden rendben van vele. DEEEE:-)
Érdekelt a sima pillecukros fondant is, így ki kellett próbálnom:-)

Én megmondom őszintén a fehér csokoládés klasszisokkal jobb mint a sima:-(
De hátha neked pont nem jó a csokis, próbáld ki, hátha…

HV:

  • 454 g pillecukor
  • 30 ml víz
  • csipet só
  • 30 ml kukorica szirup vagy méz -opcionális
  • 970 g porcukor átszitálva
  • 100 g CRISCO
  • paszta festékek

Elkészítés:

A tálat kenjük át kevés crisco-val. Öntsük bele a vizet és sót.

12308260_934030843344748_9102309540735916327_n 12274548_934030840011415_8453714240468723687_n
A pillecukrot tegyük a kikent tálba és kisebb etapokban melegítsük. Én 30 mp-es szakaszokban olvasztom fel. Mikor függő, hogy kinek mikor lesz jó.
Ha felolvadt akkor mehet bele az ételfesték, érdemes ilyenkor színezni, utólag igen nehéz. Mehet bele porcukor fele és keverjük át. Nagyon ragacsos:-) Jól keverjük át aztán adagonként mehet bele a többi porcukor is.

Végül gyúrjuk bele a Crisco-t. Ettől lesz rugalmasabb és nem fog törni, szakadni, repedni.
Legalább egy napot pihentessük hűtőben, jó alaposan lezárva.

Nos, kipróbáltam én kókuszolajjal készítettem, ne tegyétek!!!!

12313674_935679386513227_4332344819255081249_n

Tört, sőőőt nem volt egy darabban a pihentetés után:-(
A ma reggelem azzal telt, hogy próbáltam használható verziót készíteni a darabos “izéből”. Crisco-val gyúrtam mint a gép, jó sok időn keresztül mire végre használható állagot kaptam. Még jó hogy nem tortára készült, vagyis tortát de tortadobot burkoltam vele, mivel nem ehető így nem igazán zavart hogy tele lett tolva zsiradékkal.

Ezt készítettem vele:

12299289_935733639841135_66371463944079736_n 12316221_935733649841134_592319952367069005_n

Mentés