Vajkrém virágok

Vajkrém rózsa gyakorlás <3

Pár napja készültek a lila cupcakek és maradt egy kevés vajkrém a gesztenyés levendulából és a pálinkás sötét lilából is. Ráadásul kinn is felejtettem a pultomon, így megenni már biztosan nem fogjuk:-)
Hát akkor jöhet a gyakorlás.
A rózsákhoz használható 104-es és a 125-ös cső is, attól függően mekkora virágokat szeretnénk.

A vajkrém virágoknál nagyon fontos, hogy egynemű krémmel dolgozzunk különben puffog, megakad a krém a habzsákban és az nem túúúl jóóó:-) Nekem a levendula színű az gesztenyepürés, így nem egészen sima a krém:-)

A rózsánál:
1. Készítsünk egy kis kúpot ez lesz a közepes a rózsának. Ezután már csak a szirmokat kell megrajzolnunk a habzsákkal. A nagyobb fele legyen lefelé a csőnek, így lesznek szép vékony szirmok és vastagabb stabil alap.
Én 125-ös nagy csövet használtam a nagy méretű virágokhoz, a kisebbekhez pedig a 104-es csövet.

Boglárka:
Ez már kicsit nehezebb:-) Csak nagy csővel dolgozzunk én 125-öst használtam. Alapot kell itt is készítenünk de nem olyat mint a rózsához. Zárt belső szirma van, ezért igyekezzünk zárt belsőt készíteni. Aztán a külső szirmoknál is figyeljünk a technikára mert inkább befedjük a szirmokkal a már elkészült alapot. És erről beszéltem pár sorral fentebb, nagyon fontos a vajkrém virágoknál a teljesen sima krém. Nekem ez a lila krém gesztenyepürés volt és nem lett szép sima felületű a kész virág:-)