tortadíszítés

Csorgatott torta készítése

Már régóta szemeztem vele, velük:-) Ma nekiláttam a csorgatott tortának.
Az új piskóta receptet használtam.

Vajkrémet természetesen olasz vajkrémet használtam és azt ízesítettem, málna redukcióval és csokoládé ganache-al.
A csoki ganache ahogy én készítem krémekhez 1:1 arányú forralt tejszín és étcsokoládé keveréke.
A húzott karamell mogyorót, most kipróbáltam vajas karamellával is. nekem nagyon tetszik, hogy opálos lett a végeredmény. Készítettem még pár karamell díszt is:-) Na ezzel megy el rengeteg idő:-)
És színes habcsók is készült, vaníliás ízben <3

A tortát előkészítettem, kapott morzsakabátot és egy vékony réteg málnás krémet és állt egy estét a hűtőben.
Az étcsokoládét felolvasztottam vízgőz felett és langyosodásig kevergettem. A jó hideg torta tetejére rákanalaztam 3 ek csokoládét és spatulával elkezdtem simogatni, teríteni. Ahhoz, hogy le is csorogjon kis trükk kell:-) habzsákba tegyél csokoládét és vékony csővel én 5-öst használtam, még csorgass, nyomj a tortára csokoládét. Ez már olyan  vékony réteg, hogy ahogy csorog lefelé a torta oldalán már keményedik is. Ez majd a mozgatásnál lesz izgalmas:-)

Nem baj ha nem szabályos, a csorgatott tortáknál pont ez a szép ha kissé kusza a csorgatás 🙂
Ment a hűtőbe száradni:-)

Közben készültek a karamell díszek és a habcsók is sült még.
Végül díszítettem. Izgalmas dolog a díszítés, mert….. imádom:-)
Olykor kissé túlzásba is esek, hát most is ezt történt:-) Aztán, mivel ez pont egy olyan torta és oylan díszei vannak amiket simán pakolgathatok ha nem tetszik, mekkora mázli:-)))

Ezért láthatod, hogy egyik ilyen másik olyan díszítéssel van fotózva, döntsd el te melyik lett a jobb:-)

A torta alján törökméz lapok vannak.


És meg is kóstoltuk:-)