habcsók · Karácsony

Színes habcsók készítése

ÓÓÓÓÓ, gyönyörűek:-) Gyerekként nem szerettem, sőőőt utáltam a habcsókot amit anyukám minden karácsonykor hazacipelt, mert hogy finom:-))) Hááát….. Színtelen, zéró íz…. nem szerettem.
Most készítettem én, mert a makaronokat befaltam, így azzal a csorgatott tortát nem tudtam díszíteni.

Csak a sütési idő a macera, mert bő 1 és 1/2 órát benn van a sütőben és szárad.

HV:

  • 3 nagy tojásfehérje
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 kk vanília kivonat
  • kevés borkősav
  • ételfesték

Elkészítés:

A svájci vajkrémnél ismert alapot kezdjük el. Hőmérő kellene hozzá ugyan de ha a kezed azbesztből van akkor simán belenyúlhatsz a forró tojásfehérjébe, és ha már elolvadt a kristálycukor akkor jó is.:-) majd megszokod, hogy odaégeted a kezedet:-))) Egyébként 70 fokig kell melegíteni.

Tehát a tojásfehérjét egy csipet sóval keverjük el. Adjuk hozzá a kristálycukrot és vízgőz felett olykor keverve olvasszuk fel benne a cukrot. Tegyünk bele egy kevés borkősavat.

Ha ez is kész akkor robotgép, és a legnagyobb fokozaton verjük kemény habbá. A végén keverjük hozzá a vaníliát és keverjük el.

A habzsákot ha színes habcsókot szeretnénk akkor kenjünk ki ételfestékkel, én ecsettel készítettem.

habcsok_keszitese_tortaiskola-1 (11)

Lapátoljuk bele a habzsákba a habot és nyomjunk helyes kis halmokat a sütőpapírra. Irány a 93 fokos sütő 1 1/2 órára. Ha már kemény amikor hozzányúlsz akkor jó.

habcsok_keszitese_tortaiskola-1 (1)

 

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s