tortás alapok · Vajkrémek

Francia vajkrém recept, kipróbálva <3

Erre a krémre nem volt eddig érkezésem és igazán kedvem sem volt, mert elég sárga:-( Ha nem fontos, hogy fehér krémet kapj, mert úgy is színezed -de nem kékkel- akkor bátran készítsd ezt a krémet.

Nem olyan édes mint az olasz vagy a svájci vajkrém és alapból jóval habosabb, simább állagot kapunk.
Eddig egy hátrányát találtam, nehezebben veszi fel a folyékony ízesítőt, tegnap gránátalmalével szerettem volna ízesíteni és színezni is, elég macera volt összerakni:-) Sikerült de kevertem egy darabig:-)

Ami még komoly motivációt jelentett, hogy rengeteg sárgája marad a krémek után, amiből ugyan készül mindig valami más ehető dolog de már untam kicsit:-) Na ezért is futottam neki tegnap a krémnek. Tegnap videóztunk, cupcake díszítés, dekorcsövek használati módjai, így készült újabb adag olasz vajkrém, és maradt 6 tojássárgája…:-) na itt jött hogy ki kell próbálnom a francia vajkrémet is 🙂

Lássunk is hozzá:
HV:

  • 6 tojássárga
  • 200 g cukor
  • 60 ml víz
  • 500 g vaj

Elkészítés:

A tojássárgáját habosítsuk ki, habosnak, világos színűnek kell lenni, mint maikor a piskótához készítjük .

francia_vajkrem_recept_tortaiksola-1 (6)

Közben tegyük fel a vizet és a cukrot sziruposodni. Fontos, hogy szirup állagú legyen, vagy ha van hőmérőnk akkor  114 fok. Nekem nincs, én szemre dolgozom:-)
francia_vajkrem_recept_tortaiksola-1 (4)

Ha kész a szirup, akkor óvatosan, folyamatos keverés közben adjuk a habos sárgájához. Keverjük amíg sűrűsödik, kb 5-10 perc, nem mértem az időt. Nem lesz habos de nagyon kivilágosodik és sűrűsödik a krém

francia_vajkrem_recept_tortaiksola-1 (7)

Adjuk hozzá adagonként a puha vajt folyamatos keverés közben. Nagyon jó érzés látni ahogy krémesedik és áll össze, mert megmondom őszintén kis gatyesz tele volt, mert nem készítettem még ilyen krémet és elképzelésem sem volt mi lesz a vége:-)

Hát sikerült, ez lett a vége:-)

francia_vajkrem_recept_tortaiksola-1 (3) francia_vajkrem_recept_tortaiksola-1 (1) francia_vajkrem_recept_tortaiksola-1 (2) francia_vajkrem_recept_tortaiksola-1 (5)

Habos, könnyed, de nagyon sárga krém.

 

Francia vajkrém recept, kipróbálva <3” bejegyzéshez 2 hozzászólás