Karácsony · Piték · Ősz

Gesztenyés kandírozott narancsos krémmel töltött pite

A pite tésztám már kipróbált, nagyon szeretem, nem kell vakos sütni:-) Maradt a múltkoriból, így az ment is a fagyasztóba. Ilyenkor áldom az eszemet, hogy képes vagyok előre gondolkodni:-) Most nem kellett tésztát készítenem, egyszerűen ki a fagyasztóból, hagyni kell kiengedni és már lehet is használni:-) <3
Tehát 1/2 adag pite tészta bőven elég.

A töltelék, mivel karácsony már igazán a nyakunkon, és én nagyon szeretek már ilyenkor is kari hangulatban lenni:-) ezért készült, ünnepi kivitelben, vagyis gesztenyekrém, kandírozott narancshéjjal. Nagyon yammmiii:-)

HV:

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

A pite tésztával béleljük ki a formát. Ezt most tapasztaltam, a csokoládés piténél nem kellett elősütni, nem volt ennyire “nedves” a töltelék- tehát süssük elő kicsit a tésztát.

A tölteléket készítsük el közben. A gesztenyemasszát törjük össze villával. Adjuk hozzá a tejszínt és a kandírozott narancshéjat. Keverjük jól át. Végül mehet bele a 3 tojássárgája, ezzel is keverjük jól át.

Az elősütött pite alapra öntsük rá a tölteléket. A  maradék tésztából hópehely kiszúróval készítsünk tészta díszeket, ezekkel rakjuk ki szépen a pitét.

Mehet a sütőbe 30-35 percre. A formában teljesen hűtsük ki, csak azután vegyük ki belőle.

 

 

Mentés