hírek · Karácsony

22 fantasztikus karácsonyi szokás

🙂
nekem is van pár amit megjegyeztem gyermekkoromból, és van pár új amit felvettem a listára, miután nekem is született kisfiam:-) Izgalmas, tündéri, szívet melengető szokások ezek, sőőt én nagyon szeretném ha a kisfiam továbbvinné majd a szokásainkat az ő családjába is <3

Ti melyiket tartjátok?

1.Mozizás
És itt nem a Reszkessetek betörök maratonra gondolok:-) Biztosan van kedvenc karácsonyi filmetek amit szívesen néztek. Nekem a kedvencem Charles Dickens, Cristmas Carol. A filmet is nagyon szeretem de a meséje fantasztikus, és nagyon tanulságos pl nagyobb gyerekekkel.

2. Élő Betlehem
Érdemes körbenézni, szinte már mindenhol állítanak fát és Betlehem-et is. A gyerekeknek el lehet mesélni a történetet.

3. Legmenőbb ételsor
Lehet versenyezni, főleg ha nagy a család, hogy kinek lett a legfinomabb adott évben a karácsonyi ételsora vagy adott étele. Ez remek ötlet, mert nem kell egy valakinek mindent megfőznie, sütnie, hanem a vendégek, családtagok hozzák és még nyerni is lehet az ételekkel:-)

4. Karácsonyi bögrék
Micsoda szokás:-) Ebben én nem szívesen vennék részt:-) Karácsonyi bögrék vásárlása, gyűjtése.

5. Karácsonyi pizsi
Ezt tartom:-) Idén már igazi pizsit kapott a kisfiam, és szentestén ebben fog aludni:-) nagyon szuper ötlet:-) nekem is van szarvasos pizsim karira:-)

6. Madár etetés
Őrült jó ötlet:-) A család együtt készít madár eleséget és együtt is viszik ki a parkba, madáretetőkbe. Én a menhelyes kutyusoknak is vinnék kajcsit.

7. Jótékonyság
A nagyobb gyerekekkel bátran induljunk neki a jótékony étel osztásoknak, vagyis lássák ők is hogy vannak szegény emberek, és segítsenek ők is. Szervezetten igyekezzünk azért, mert itthon komoly szabályozás van az ételosztásnak:-) De, a szomszédokat meg lehet lepni finomságokkal, ha tudjuk hogy nem veti fel őket a pénz. Ezt én is szoktam:-)

8. Hóember
Építsünk hóembert, készítsünk kekszeket együtt. Csodás 🙂

9. Karácsonyi mesék
A nagyobb gyerekekkel akár a játékos Biblia vagy más karácsonyi történetek mesélése. Tetszik:-)

10. Levél a Jézuskának
Gyűjtsük kosárba az ígéreteinket!!! 🙂 Jó leszek, nem eszem annyit, nem mérgelődök olyan sokat, kedvesebb leszek stb….. Jövő évben vegyük elő a kosarat és nézzük meg mi történt az évben:-)

11. ELF fotózás
Ha van Elfünk akkor helyezzük pózba:-) A hűtőben túr, eszi a mézest, belebújik a tortába, alszik a zokniban stb… Készítsünk fotókat is róla és posztoljuk a pinteresten:-)

12. Kémény helyett
Készítsünk mágikus gombot hogyha nincs kandallónk. Hogy miért? Kultúra függő, ha karikor a mikulás érkezik akkor be tudjon jutni és le tudja tenni az ajándékokat.

13. Meglepetés
Ez gyerkőccel izgalmas:-) Idén már mi is elkezdjük ezt a szokást. A kisfiamat elviszik amíg én feldíszítem a fát, az ajándékokat a fa alá készítem, megterítek az ünnepi vacsorához. Ha megérkeznek akkor karácsonyi dal szóljon halkan, és én csengettyűvel fogom jelezni nekik, hogy jöhetnek:-) <3

14. Fények
Készítsünk hangulatvilágítást, legyen félhomály a lakás többi részében ahol pedig a fa áll ott az izzók legyenek bekapcsolva. Remek, ez eddig is így volt:-)

15. Énekeljünk
Énekeljünk karácsonyi dalt, dalokat. Most már van Youtube tehát nincs kifogás. Mindenki válasszon magának illőt:-)

16. Karácsonyi fények
Menjünk sétálni és csodáljuk meg a feldíszített várost, tereket. Budapesten van jó pár karácsonyi kivilágítás, és a nagyobb tereken csodás fákat állítanak. De remek program a Mikulás gyár vagy a Deák téri cipős doboz is az időtündérrel:-)

17. Lábnyomok
Ezt nem biztos, hogy szeretném:-) De, ha van kedved próbáld ki. Fúj műhavat a lakásba és a párod böhöm méretű csizmájával készíts lábnyomokat a fa irányába. Itt járt a Mikulás, Jézuska. Ha Jézuska jön akkor papucsban készíts lenyomatokat és meséld aztán a gyerkőcnek a történetet is.

18.YAMMMI
Forró csoki és mesék:-) Megvettem:-)

19. Alvás
Aludjon együtt az egész család ha van rá mód. Sőt, ha a gyerkőcöd a fa alatt aludna engedd meg neki 🙂

20. Adományok
Gyűjtsd össze a megunt játékokat a kinőtt ruhákat és vigyétek el együtt az adomány pontokra. Bár legjobb ha van az ismerősi körben olyan akinek szüksége van ilyesmikre akkor személyesen add át.

21. Ajándék
Ez remek ötlet:-) Készíts úgy ajándékot az ismerőseidnek vagy akár idegeneknek is, hogy úgy kapják meg hogy ne tudják kitől érkezett az ajándék.
Tedd az ajtajukba, dobd a postaládájukba.

22. BOLDOGSÁG
Azt hiszem ez a legszebb karácsonyi szokás:-) Akiknek van már gyerkőcük ők biztosan értik, amikor karács előtt pár nappal már izgatott vagy és nagyon boldogan várod a karácsonyt. Amikor nem tud kizökkenteni semmi és senki a hangulatodból… csodás… Jó lenne megtartani egész évre <3

Boldog Karácsonyt kívánok nektek:-)
Via