Már régóta szemeztem ezekkel a “karamellákkal”. Olyan egyszerűnek tűnik és olyan csábítóan finomnak. AZ IS! <3
Ma kipróbáltam az egyik receptet és jelentem csudi:-) Kis karácsonyt csempésztem bele, és így már igazán karácsonyi finomság készült.
HV:
- 300 g porcukor
- 160 ml sűrített tej
- 2 ek vaj
- csipet só
- 2 marék pillecukor
- 210 g étcsokoládé
- 3 g kakaópor
- 115 g mandula
- 2 csipet mézi fűszerkeverék
Elkészítés:
Vízgőz fölött melegítsük a cukrot, sűrített tejet, sőt ás a vajat. Kristálycukrot ne használjunk, mert az életben nem olvad el:-(
Ha folyékony és elég meleg akkor adjuk hozzá a pillecukrot és a csokoládé darabokat. Kevergessük a vízgőz fölött amíg teljesen összeolvadnak.
Mehet bele a kakaópor és a kari fűszerkeverék és a darabolt mandula is. Keverjük át.
Készítsük elő a tepsit. 23X20-as méretűt olajozzunk ki vékonyan. A sütőpapírt is olajozzuk át vékonyan és tegyük bele a tepsibe. Erre borítsuk a masszét és simogassuk el, Igen nehéz lesz, tehát csak nagyjából még úgy is igazgatjuk:-)
Egy újabb sütőpapírt olajozzunk át és fektessük a masszára. Na most jön a kézpróbáló simogatás:-) Szépen toljuk, simítsuk a tepsi széléig a masszát. Nyomogassuk le, így kapunk szép egyenletes felületet.
Ha kész vagyunk akkor irány a hűtő vagy az ablak. Nálam az ablakban állt kb 2 órát.
Ha kihűlt és kemény akkor szedjük le a felső papírt. Vegyük ki a formából és szeleteljük fel.
Közelről így néz ki:-)
Finom, puha, a szádban olvad… yammi:-) csak édesszájúaknak 🙂
Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges.