Pohárkrémek

2016 első desszertje, tiramisu karisan

Imádjuk:-) Gyorsan elkészül és legalább olyan gyorsan el is fogy:-)
Megéri elkészíteni és javaslom adjunk magunkból is bele egy kicsit:-)
Én a fahéjat szeretem -nagyon szeretem- ezért kerül bele fahéj is karácsonykor. De készülhet epresen, karamellásan….. bárhogyan ahogy szeretjük:-)

HV:

  • 500 g mascarpone -szarvasi
  • 4 tojás
  • 3 ek barna cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 narancs héja
  • 1 főzet erős kávé
  • 2-3 ek barna cukor
  • 1 narancs leve
  • 1 tk fahéj
  • kb 2 cs babapiskóta
  • kakaópor

Elkészítés:

A kávét főzzük le. Tegyük át egy nagyobb tálba és ízesítsük. Én 2-3 ek barna cukorral, fahéjjal és 1 narancs levével ízesítem.

A krém készítéséhez a tojások sárgáját a 3 ek barna cukorral keverjük fehéredésig, adjuk hozzá a narancs háját. Keverjük bele a mascarpone sajtot.

A fehérjét verjük kemény habbá.

A fehérjehabot és a mascarponés krémet keverjük át.

A piskótákat mártsuk bele az ízesített kávéba szépen kezdjük el rétegezni a tálba. 1 sor piskóta, egy adag mascarpone krém és bőségesen szórjuk meg kakaóporral.

Így folytassuk amíg a tál meg nem telik, de figyeljünk arra, hogy az utolsó piskóta rétegre még kerül krém:-) Az utolsó krém réteget is alaposan szórjuk meg kakaóporral és irány a hűtő, kb 2-3 órára.

 

És kész:-)

 

kari_tiramisu_recept-tortaiksola

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s