Imádjuk:-) Gyorsan elkészül és legalább olyan gyorsan el is fogy:-)
Megéri elkészíteni és javaslom adjunk magunkból is bele egy kicsit:-)
Én a fahéjat szeretem -nagyon szeretem- ezért kerül bele fahéj is karácsonykor. De készülhet epresen, karamellásan….. bárhogyan ahogy szeretjük:-)
HV:
- 500 g mascarpone -szarvasi
- 4 tojás
- 3 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
- 1 narancs héja
- 1 főzet erős kávé
- 2-3 ek barna cukor
- 1 narancs leve
- 1 tk fahéj
- kb 2 cs babapiskóta
- kakaópor
Elkészítés:
A kávét főzzük le. Tegyük át egy nagyobb tálba és ízesítsük. Én 2-3 ek barna cukorral, fahéjjal és 1 narancs levével ízesítem.
A krém készítéséhez a tojások sárgáját a 3 ek barna cukorral keverjük fehéredésig, adjuk hozzá a narancs háját. Keverjük bele a mascarpone sajtot.
A fehérjét verjük kemény habbá.
A fehérjehabot és a mascarponés krémet keverjük át.
A piskótákat mártsuk bele az ízesített kávéba szépen kezdjük el rétegezni a tálba. 1 sor piskóta, egy adag mascarpone krém és bőségesen szórjuk meg kakaóporral.
Így folytassuk amíg a tál meg nem telik, de figyeljünk arra, hogy az utolsó piskóta rétegre még kerül krém:-) Az utolsó krém réteget is alaposan szórjuk meg kakaóporral és irány a hűtő, kb 2-3 órára.
És kész:-)
Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges.