Piték · Sütés nélkül

Francia selyem pite sütés nélkül

A GlazurShop PINterest albumából, PRÓBA albumából néztem ki mára ezt a receptet.
Moylek bölcsiben, épp beszokik, nekem túl sok időm nincs, ez tökéletes választás volt:-)

Nagyon csokis, nagyon finom… puha, krémes… maga a mennyország <3

HV:

  • 220 g kekszmorzsa
  • 1 tk fahéj
  • 120 g olvasztott vaj
  • 3 tk méz
  • 200 g étcsokoládé
  • 240 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 4 tojás

Elkészítés:

A kekszmorzsa egyszerűen készül és sok lehetőség van benne, mert készíthetünk sima kekszmorzsát, kevertet, csokis, zabos…. bármilyen morzsát.
Én most vaníliás és karácsonyi mézes kekszet csapkodtam- szó szerint- szét, mert nincs őrlőm:-)

A vajat megolvasztottam. A kész morzsát ízesítettem a fahéjjal és ráöntöttem a vajat és a mézet. Jól elkevertem és már kész is az alap.
Ezt a morzsát belenyomkodtam egy pite formába és betettem a hűtőbe.

francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (4) francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (7) francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (26)

Jöhet a krém készítése.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam. A vajat és a porcukrot kimértem. A porcukrot át is szitáltam. Kötelező, mert hiába a jó minőségű porcukor, abban is vannak oda nem illő darabok:-(

francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (23) francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (8)

A vajat és a porcukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a langyosra hűlt csokoládét és keverjük el.
Jöhetnek a tojások, de egyesével és legalább 5 percig keverjük minden egyes tojással a krémet.
Ez azért fontos, mert szépen habosodik a krém.

francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (13) francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (31) francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (29)

A keksz alap tökéletes, jöhet a töltés. Halmozzuk a krémet a kekszre és simítsuk el.

francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (26) francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (21)francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (17)

Én növényi habbal díszítettem és a kedvenc dekorcsövemet használtam, 1M a díszítéshez.
Rózsákat rajzoltam a habbal, itt meg is nézheted hogy ezt hogy érdemes készíteni:-)

francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (18) francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (3) francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (5)

Mivel maradt krém és hab is, na meg keksz alap is bőven, így készült pár pohárkrém is:-)
Az egyik sima keksz, csokis krém a tejszínhab a másik egy kicsit változott, mert egy kevés krémet és kekszet összekevertem, ez lett az alap, erre jött cseresznyés gránátalma lekvár, krém…
Isteni finom:-)

francia_selyem_piterecept_tortaiskola-1 (2)

 

 

Recept forrása : http://cupofjo.com/2014/05/no-bake-french-silk-pie/