ízesítők

Eperzselé készítése

Ez a legegyszerűbb dolog a világon és bármilyen , szinte bármilyen gyümölccsel készíthető.
Sok sok redukciót készítettem már, most nem volt kedvem főzögetni az epret ezért lett a zselatin választva:-)

HV:

  • 1 nagy marék eper
  • 3 ek barna cukor
  • 1 vanília rúd
  • 2 lap zselatin
  • 4-5 ek víz

Elkészítés:

Az epret daraboljuk fel.
A cukrot karamellizáljuk és adjuk hozzá az epret.

eper_zsele_recept_tortaiskola-1 (3) eper_zsele_recept_tortaiskola-1 (4)

A vanília rúd is mehet bele és öntsük fel a vízzel. Főzzük fel, majd ha felforrt vegyük takarékra a lángot és főzzük kb 10 percig.

Közben áztassuk be hideg vízbe a 2 db zselatin lapot.

eper_zsele_recept_tortaiskola-1 (1)
Az epret vegyük le a tűzről és pürésítsük, majd adjuk hozzá a zselatint. Keverjük el alaposan és tegyük ki hűlni. Én az ablakba tettem, mert iszonyat hideg van, így gyorsan le is hűlt. Nem lett zselatin állagú, viszont sűrű krémet kaptam ami ahogy állt meg is dermedt:-)

eper_zsele_recept_tortaiskola-1 (5) eper_zsele_recept_tortaiskola-1 (6)

kakaos_pite_csokolades_pillecukros_kremmel_eperzselavel_kakaos_tejszinhabbal-recept-tortaiskola-1 (11)

És hogy mihez készült ez?
A csokoládés pitéhez:-)
kakaós pite recept

pille cukros csokoládés hab recept

Nézd csak mit készítettem belőle:-) Receptet itt találsz

kakaos_pite_csokolades_pillecukros_kremmel_eperzselavel_kakaos_tejszinhabbal-recept-tortaiskola-1 (8)

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s