ízesítők

Passionfruit curd, vagyis maracuja “lekvár”

Citromosat és narancsosat is készítettem már, nagyon finom volt mindkettő. Igen sokoldalúan lehet használni, viszont tárolni nem lehet túl sokáig:-(
Mostanában annyiszor jutott eszembe és úgy ettem volna egy kis maracuját.
Ma végre a LIDL-ben kapható volt, viszonylag jó áron.
Gondoltam készítek belőle krémet. Igen a curd, krém, lekvár ki hogyan nevezi:-)

Imádom, finom és már a további felhasználása is meg van:-)

Lássuk:

HV:

  • 9 db maracuja
  • 2 egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 150 g barna cukor
  • 100 g vaj

Elkészítés:

maracuja_passionfruit_curd_recept-tortaiskola-1 (10)

A vajat vízgőz felett olvasszuk fel.

maracuja_passionfruit_curd_recept-tortaiskola-1 (8)

A maracuját őőő minek nevezzem… szedjük ki a héjából:-) Passzírozzuk át, mert nagy részben a levére lesz szükségünk, de a magokat se dobjuk még ki.

maracuja_passionfruit_curd_recept-tortaiskola-1 (2)

A tojásokat, tojássárgákat és a cukrot keverjük jól el.

maracuja_passionfruit_curd_recept-tortaiskola-1 (4)

Közben a vaj felolvadt, mehet bele a tojásos keverék, közben folyamatosan keverjük!!! Rögtön mehet bele a maracuja leve is és most masszív keverés következik amíg be nem sűrűsödik. Kb 5 perc. Folyamatosan keverjük különben leégethetjük.

maracuja_passionfruit_curd_recept-tortaiskola-1 (9)

Ha kész vegyük le a vízgőzről és a tisztára mosott üveget készítsük elő.
És most jön egy kis csavar. A maracuja magja nem puha, nem nagyon nem puha, ezért túl sok keresnivalója nincs a krémben. De! Ha már maracuja krémet készítünk és nem citromkrémnek akarjuk eladni akkor tegyünk bele 2 tk magot is a krémbe. Ez még nem zavaró, alapvetően a mag is ehető.

maracuja_passionfruit_curd_recept-tortaiskola-1 (6) maracuja_passionfruit_curd_recept-tortaiskola-1 (3)

Töltsük üvegbe és én hagyom kihűlni aztán irány a hűtő. Nagyon szépen megkeményedik. Kb 2 hétig eláll a hűtőben.

Kalácsra, sütire, pavlovára vagy…. én tortára, tortába fogom használni:-)

maracuja_passionfruit_curd_recept-tortaiskola-1 (7)

Recept forrása: http://www.nigella.com/recipes/view/passionfruit-curd-164

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s