Citromosat és narancsosat is készítettem már, nagyon finom volt mindkettő. Igen sokoldalúan lehet használni, viszont tárolni nem lehet túl sokáig:-(
Mostanában annyiszor jutott eszembe és úgy ettem volna egy kis maracuját.
Ma végre a LIDL-ben kapható volt, viszonylag jó áron.
Gondoltam készítek belőle krémet. Igen a curd, krém, lekvár ki hogyan nevezi:-)
Imádom, finom és már a további felhasználása is meg van:-)
Lássuk:
HV:
- 9 db maracuja
- 2 egész tojás
- 2 db tojássárgája
- 150 g barna cukor
- 100 g vaj
Elkészítés:
A vajat vízgőz felett olvasszuk fel.
A maracuját őőő minek nevezzem… szedjük ki a héjából:-) Passzírozzuk át, mert nagy részben a levére lesz szükségünk, de a magokat se dobjuk még ki.
A tojásokat, tojássárgákat és a cukrot keverjük jól el.
Közben a vaj felolvadt, mehet bele a tojásos keverék, közben folyamatosan keverjük!!! Rögtön mehet bele a maracuja leve is és most masszív keverés következik amíg be nem sűrűsödik. Kb 5 perc. Folyamatosan keverjük különben leégethetjük.
Ha kész vegyük le a vízgőzről és a tisztára mosott üveget készítsük elő.
És most jön egy kis csavar. A maracuja magja nem puha, nem nagyon nem puha, ezért túl sok keresnivalója nincs a krémben. De! Ha már maracuja krémet készítünk és nem citromkrémnek akarjuk eladni akkor tegyünk bele 2 tk magot is a krémbe. Ez még nem zavaró, alapvetően a mag is ehető.
Töltsük üvegbe és én hagyom kihűlni aztán irány a hűtő. Nagyon szépen megkeményedik. Kb 2 hétig eláll a hűtőben.
Kalácsra, sütire, pavlovára vagy…. én tortára, tortába fogom használni:-)
Recept forrása: http://www.nigella.com/recipes/view/passionfruit-curd-164
Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges.