tortás alapok

Így készítsünk morzsa kabátot a piskótára

Kezdem a nem szeretem résszel….:-) gyakorlat..gyakorlat… gyakorlat! És ami még nagyon fontos jó állagú krém!
Volt pár alakalom mikor igazi küzdésbe ment át a sima vajkrémes burkolás…. Tegnap viszont csoda történt:-)
Szerintem most éreztem rá az ízére, a krém is tökéletes volt , jó volt a csillagok állása:-)))

Én ezekkel az eszközökkel dolgozom, szerintem kötelező darabok a konyhában ha tortát készítesz.

Én most a svájci vajkrémet készítettem és végre volt cukrász hőmérőm:-) Egészen más pálya így készíteni.

A megtöltött tortát be kell vonnunk morzsakabáttal. Erre azért van szükség, hogyha nagyon morzsás a piskótánk, ez a réteg magába fogja ragasztani az összes kis morzsát, ezért is a neve morzsa kabát:-) Ez egy nagyon vékony vajkrém réteg. Ha ez kész mehet a hűtőbe én kb 30-40 percet hagyom benn hűlni.
Készítése.
A vajkrémből keveset, tényleg keveset végigkenünk körben az összeállított tortán, itt jól jön  a nagy spatula:-) A tetejére is kenjünk.
Most jön a simító, mert ezzel sokkal gyorsabban lehet egyenletesre húzni a torta szélét és tetejét is:-)

Így néz ki.

Ez az alap. Ezután jöhet a vajkrémes burkolás ami egy jóval vastagabb réteg lesz. Most nem tudok képet mutatni, mert a tegnapi torta pucéran maradt:-) de a következő tortánál készítek vajkrém burkolást is.

Nekem tetszenek a pucér torták is, főleg ha a piskóta szélei szépen megsültek, így kikandikálnak a szép barnás részek a vajkrém alól. A tegnapi torta ráadásul málnás, darabos málnás krémmel lett töltve, így a morzsa kabátból a málna szemek egy része is kikukucskál:-)

Nézd ez lett a végeredmény🙂

verarancsos_malnas_torta_valentin_napra_tortaiskola-recept-1 (9)