Vajkrémek

A legjobb torta krémek <3

Az alap recepteknek kötelezően benne kell lennie a gyűjteményünkben, amit aztán tovább variálhatunk kedvünkre.
Én a svájci, olasz és a francia vajkrémeket kedvelem, attól függően mit szeretnék készíteni , mi legyen a végeredmény így választom meg a legjobb krémet hozzá.

Most már van bőven tapasztalat krémügyileg:-)
TIPP
a vajkrémek javíthatóak ha összementek vagy kicsapódtak DEEEE ezt már ne tegyük fagyasztóba hogy majd jó lesz legközelebb! Iszonyat küzdés ha egyáltalán sikerül belőlük krémet varázsolni. A jól és elsőre sikerült krémet nyugodtan lehet hűteni sőt fagyasztóba is tenni.:-) Nézd kipróbáltam.

Ha világos tortát készítek akkor a svájci vagy olasz vajkrémet használom. Ha mindegy a színe és nem gond hogy sárga alapból akkor a francia vajkrém kerül sorra.

De most nem feltétlen az alap recepteket szeretném megmutatni nektek, hanem az én kedvenceimet.

Az első sorban a málnás, málna darabos vajkrém.
malnas_svajci_vajkrem_ami_mindig_sikerul_recept_tortaiskola-1 (9)
Nagyon friss, üde ízű és csodás látvány ahogy a málna darabokat is látjuk a vágási felületen. NYERT, magasan viszi a pálmát:-) A málnás krémhez csodás a kakaós piskóta  vagy sima piskóta és csokoládé krém.
Receptet itt találsz.

Innentől a sorrend már szinte mindegy:-)
Cseresznyés olasz vajkrém. Üde, friss ízű. Szép a színe:-)
Receptet itt találsz.

Nutellás vajkrém,
nutellas_malnas_olasz_vajkrem_recept_tortaiskola-1-5
ez is kedvenc az íze miatt. Társításnál óvatosan, vagy nagyon intenzív ízű krémet vagy nagyon semlegeset válasszunk mert viszi mindennek az ízét:-)
Receptet itt találsz.

Maracujás vajkrém.

12509863_960547784026387_6007813881696603371_n
Friss, savanykás nagyon ízletes, de macera a készítése. Igen sok előkészületet igényel:-) Maracuja “lekvár” kell hozzá amit készíthetünk házilag is.
Receptet itt találsz.

Pillecukros habos

pille_cukor_csokoladekrem_recept_tortaiksola-1 (1)
Ez egy kicsit kakukktojás de ki fogom próbálni tortába is, mert elképesztően jó az állaga hűlés után.
Nagyon intenzíven csokis, krémes, isteni. Pitékbe is szuper választás.
Receptet itt találsz.
Mascarponés citromos krém

francia_mascarpones_citromkrem_recept_tortaiskola-1 (2)
Finom, savanykás, üde és nem túl vajas. Cserébe elég nedves, így a díszeket egy kis állás után elolvasztja:-)
Receptet itt találsz.