Vajkrémek

Epres, túrós olasz vajkrém készítése

Az olasz vajkrém is jól ízesíthető. Tegnap epres túrós változat készült, mert a Fb-on felmerült a túrós krém recept mint kérdés, így ki is próbáltam:-)

Nagyon finom, én be voltam tojva, hogy a túró szétáztatja a krémet és a piskótát, de semmi gikszer nem történt. Azért óvatosan bánjunk a túróval, mert a magas nedvességtartalmú túró csúfos kudarchoz vezet. A lidl-ben kapható zsírszegény túró ami igen száraz, ezzel bátran dolgozzunk.

Tehát elkészült az olasz vajkrém.

Vettem friss epret amit cukorral és narancslével felfőztem, majd főztem takarék lángon amíg megpuhultak az eprek. Turmixoltam, hogy pépet kapjak.
Az arányok? A kész mennyiségből -olasz vajkrém- kivettem kb a felét, ehhez adtam 10 ek eper szószt és 12,5 dkg túrót.

epres_turos_olasz_vajkrem-recept-tortaiskola-1 (2)

Az eper pépet, szószt belekevertem az olasz vajkrémbe. Kóstoltam, még adtam hozzá eper szószt, és az eper rész le is tudva. Nagyon finom epres lett a krém.
Jöhet a túró.

epres_turos_olasz_vajkrem-recept-tortaiskola-1 (3)epres_turos_olasz_vajkrem-recept-tortaiskola-1 (1)  epres_turos_olasz_vajkrem-recept-tortaiskola-1 (6)

epres_turos_olasz_vajkrem-recept-tortaiskola-1 (5)

Ajánlom, nagyon finom.

A töltésnél már akadt némi gondom, mert a túró elég puhává tette a krémet, jó volt az állaga viszont a hűtőben 40 perc után sem keményedett meg a krém. Ez baj:-( mert a tetejét is megkentem a krémmel, és a puha krémet tovább burkolni igazán szép feladat:-)))

Valamit valamiért, megoldottam végül.

epres_turos_olasz_vajkrem-recept-tortaiskola-1 (4)

kakaos_piskota_recept_tortaiksola-1 (1)