tortás alapok · Vajkrémek

Vajkrém kisokos, melyik vajkrém mire jó

Melyik krém mire használható

Az én kedvenceim a főzött krémek, svájci, olasz , francia, cukrász krém de ismerem a klasszikus vajkrémet is. Sokan kértétek, hogy mivel annyi krémet készítettem már, amik töltéshez és vajkrém virágokhoz is jók, hogy írjam meg melyik mire igazán jó.

Kezdjük is el.

Klasszikus vajkrém

Hogyan készül: vaj és porcukor megfelelő keveréke

Szint: bárki készítheti, nagyon könnyű, nem igényel képzettséget

Mire használható: bármire, töltés, burkolás, cupcake, vajkrém virág

Állaga: nagyon kemény

Íze: én nem kedvelem, nagyon vajas és cukros

Előnye: a nagyon könnyű készíthetősége

Hátránya: nagyon édes és vajas, rossz porcukor esetén ropog a porcukor

Színezhetősége: könnyű

Alapszíne: nagyon sárga

 

Olasz vajkrém: recept

olasz_vajkrem_cukrasz_homerovel_recept-tortaiksola-1 (4)

Hogyan készül: Cukorszirup és vaj keveréke

Szint: haladóknak ajánlom, a cukrász hőmérő kötelező hozzá

Mire használható: bármire, töltés, burkolás, cupcake, vajkrém virág

Állaga: habos de tömény

Íze: finom, madártej ízű a vanília kivonattól

Előnye: világos szín, habos

Hátránya: érzékeny a melegre, tömény állag

Színezhetősége: könnyű

Alapszíne: világos, majdnem fehér

 

Svájci vajkrém: recept

malnas_svajci_vajkrem_ami_mindig_sikerul_recept_tortaiskola-1 (12)

Hogyan készül: cukros tojásfehérje melegítése és vaj keveréke

Szint: haladóknak ajánlom, a cukrász hőmérő kötelező hozzá

Mire használható: bármire, töltés, burkolás, cupcake, vajkrém virág

Állaga: habos , lágy

Íze: finom, madártej ízű a vanília kivonattól

Előnye: szinte fehér szín, nagyon krémes, habos

Hátránya: érzékeny a melegre

Színezhetősége: könnyű

Alapszíne: majdnem fehér

 

Francia vajkrém: recept

francia_vajkrem_recept_tortaiksola-1 (2)

Hogyan készül: tojás sárgája és cukorszirup keveréke

Szint: haladóknak ajánlom, a cukrász hőmérő kötelező hozzá

Mire használható: bármire, töltés, burkolás, cupcake, vajkrém virág

Állaga: habos, lágy

Íze: finom, egészen más íze van mint a fehérjével készült krémek

Előnye: könnyen készíthető

Hátránya: nagyon sárga szín

Színezhetősége: nehéz

Alapszíne: sárga

 

Cukrász krém:

Még nem készítettem

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s