tortadíszítés · Valentin nap

Valentin napi szív torta készítése

Életem első szív alakú  tortája:-)
Kakaós piskótából készült.
Epres túrós olasz vajkrémmel töltöttem, vaníliás piros vajkrémmel burkoltam, fehér csokoládéval csorgattam és piros vajkrém virágokkal, fehér csokoládé feliratokkal díszítettem.

Csokoládé:-)
A boltban kapható csokoládé bár fehér a neve sajnos nem hófehér. ha igazi kontrasztot akarok elérni, márpedig most ez volt a cél, hogy a nagyon piros krémen egy igazán vakító fehér csoki legyen, így a wilton hófehér olvasztható csokiját használtam.
Vízgőz felett olvasszuk fel és én javaslom az olaj hozzáadását. Ez az állagán javít, mert alapvetően igen tömény.
Ha már kibontottam a fehér csokoládét akkor készítettem feliratokat is. Úúúú nagyon forró az olvadt csokoládé, mire eljutottam addig, hogy kicsit várhatnék is, addigra már odakozmált a kezem amivel a habzsákot markoltam. Ezért kissé kuszák lettek a feliratok és szívek:-) De nekem így is tetszenek:-)

A felolvadt fehér csokoládét habzsákba töltöttem és sütőpapírra írtam a feliratokat. Hagytam száradni majd arany selyemporral áthúztam. Nagyon szépen csillognak.

csokoalde_feliratok-tortaiskola-1 (3)csokoalde_feliratok-tortaiskola-1 (1)

A torta csorgatásánál elkövettem egy óriási hibát! 🙁 torta burkolva várt a hűtőben a csoki hűlt. Jött egy vásárló aki tanácsot is kért, az idő meg elrepült…. Akkor gyorsan csorgassunk, torta ki a hűtőből, csoki még folyik szuper, mehet…
Ahhammmmm:-))) A csoki ugyan folyt de már nagyon kihűlt és ahogy hozzáért a hűtőből kivett tortához már dermedt is:-)) Khmmm rusztikus lett a csorgatás:-)))
Mire eljutottam addig, hogy ha forró spatulával áthúzom akkor szépen elsimogathatom, addigra már a vajkrém virágok a tortán figyeltek:-)

Ilyen lett:-)

vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (14) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (13) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (8) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (9) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (10) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (11) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (12) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (7) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (6) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (5) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (4) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (3) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (1) vlentin_sziva_torta_recept_tortaiskola-1 (2)

 

epres_turos_kakaos_piskota_valentin_napi_sziv_torta_tortaiksola-1 (1) epres_turos_kakaos_piskota_valentin_napi_sziv_torta_tortaiksola-1 (2) epres_turos_kakaos_piskota_valentin_napi_sziv_torta_tortaiksola-1 (3) epres_turos_kakaos_piskota_valentin_napi_sziv_torta_tortaiksola-1 (4) epres_turos_kakaos_piskota_valentin_napi_sziv_torta_tortaiksola-1 (5) epres_turos_kakaos_piskota_valentin_napi_sziv_torta_tortaiksola-1 (6) epres_turos_kakaos_piskota_valentin_napi_sziv_torta_tortaiksola-1 (7)