ízesítők · Vajkrémek

Francia vajkrém, cukrász hőmérővel, mert így könnyebb

Francia vajkrém készült már egy pár, még cukrász hőmérő nélkül, úgy is sikerült de hőmérővel nyugodtabban indultam neki a krém készítésének.

Nem is ragozom, kezdjünk neki

HV:

  • 6 tojássárga
  • 200 g cukor
  • 60 ml víz
  • 500 g vaj

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosítsuk ki, mintha piskótát készítenék, szép világos majdnem fehér színig habosítsuk.

A cukrot és a vizet kezdjük forralni, sziruposítsuk, pontosan 114 fokon kell abba hagyni. Ezért jó a cukrász hőmérő:-)
Ha kész akkor adjuk a sárgájához, folyamatosan keverve.
FONTOS:
Fém tálat használjunk mert lényeges hogy lassan hűljön vissza a krém alap. A tál kihűléséig kell keverni a habot. A végén ragacsos világos színű dolgot kapunk.
Mehet bele a puha vaj adagonként.

Nézd videót is készítettem.

A kész krémet maracujával ízesítettem, de most nem főztem maracuja lekvárt belőle.
Egyszerűen kikapartam a belsejét a gyümölcsnek, átpasszíroztam és a vajkrémhez kevertem.
Én most 6 db maracuját használtam a

Az egész krémhez. Nagyon finom, savanykás ízt kaptam:-)