Piték · Ősz

Kakaós pite, almás pudingos csodával

Édesanyám készített ilyen pitét, csak ő klasszik változatban, de valami elképesztően finom volt. Készítette almás vaníliás pudingos és körtés karamellás pudingos változatban is. Mindegyik elfogyott igen gyorsan. Ez az a sütemény amit csak eszel és eszel és aztán már nincs:-)

Puha krémes és magától csúszik:-)

Mivel akartam ismét enni, de anyu messze van… ezért készítettem egyet Viásan:-)

Az alap reci a pitéhez az egyik kedvencem, ezt készítem mindig ha pitét kérnek nasinak:-)
Nagy adag, így egy elkészül a maradék tészta pedig megy a fagyasztóba.

A tölteléke azt hiszem a lehető legegyszerűbb dolog a világon:-)
3 nagy különböző alma, piros, sárga és zöld. Reszeljük le és jól fahéjazzuk meg. Én minimális barna cukrot szórtam rá. Mehet be a hűtőbe állni, szerintem ez egy lényeges pont, mivel nem akartam főzni. Egy éjszaka alatt szépen összeért. Ki kell csavarni amennyire csak lehet, de ne szárazra.

A pite tésztát ha más krémmel készül nem sütöm elő mert fölösleges, itt viszont nedves töltelék ment bele tehát vakon elősütöttem, 10 perc alatt. Kivettem a babos vakonsütős cuccot a pitéből és visszatettem még 3 percre a sütőbe.

A pitét hagytam kicsit hűlni majd belekentem az almás tölteléket, megszórtam és itt a csavar:-) narancsos étcsokival és bedugtam a sütőbe 5 percre. Hagytam kihűlni.

Pudingot főztem. A kihűlt pitére ráöntöttem a pudingot, elsimogattam és hagytam összeérni. Növényi tejszínnel díszítettem, de elfogyott félúton:-) így maradt a csokis dekor mint utolsó pillanatos mentőöv.

A pite oylan gyorsan elfogyott hogy nem volt időm kóstolót vinni senkinek. A kisfiam befalt egy egész szeletet, nagyon ízlett neki:-) <3

Készítsd el te is, TUTI siker <3

almas_pudingos_pite-tortaiskola-1 (1) almas_pudingos_pite-tortaiskola-1 (2) almas_pudingos_pite-tortaiskola-1 (3) almas_pudingos_pite-tortaiskola-1 (4) almas_pudingos_pite-tortaiskola-1 (5) almas_pudingos_pite-tortaiskola-1 (6) almas_pudingos_pite-tortaiskola-1 (7)

 

Mentés