Húsvét · tortadíszítés

Tavaszi torta, már kicsit a húsvétra készülve :-)

Véget ért a Valentin nap, most készüljünk a tavaszra és a húsvétra. A tavasz színei sárga, zöld, lila…. imádom!:-)
Ma egy mini torta készült, csokoládés piskótával, IGEN CSOKOLÁDÉS!!! nem kakaóporos, nagyon klassz:-)

Azt hiszem megtaláltam az ideális méretet itthonra. Ez egy igazán kis torta lett:-) 10 cm-es a formám:-) YIPPP:-) Mikre bukkan az ember, sőt gyermek játékként árusítják de rendes fém, csatos kör forma:-) Én szeretek játszani, jöhet:-)

Készítettem maracujás francia vajkrémet és színeztem is már tavaszi színekkel.

Átmenetes tortára gondoltam, de nem a megszokott rózsa díszekkel vajkrémből, most valami mást akartam. Hát van még mit tanulnom vagyis inkább gyakorolnom, de elsőre nem is olyan vészes:-)
32-es dekorcsövet használtam.

A tortát morzsakabát után előjelöltem, erre azért van szükség, hogy támasz legyen a díszítés közben, hogy hol is kezdjük és fejezzük be az ombre díszítést.

Megmondom őszintén nem lett kedvenc a kis dekorcső:-) Nehéz vele dolgozni:-) Vagyis inkább úgy gondolom gyakorolni kellett volna, mert a tálban kihúzott 3 próba kevésnek bizonyult. Nem baj, majd legközelebb, cserébe viszont elképesztően finom:-)

Kipróbáltam ma a csokoládés díszítő fóliát. Sima csokival esélytelen!:-) Szépen elhúztam, feltekertem, hűtöttem, egyben is volt, jajj de jó, lesz csoki díszem és ahogy hozzáértem már olvadt is:-) Ettem egy kis csokit, díszeim pedig nem lettek:-) A fólia nagyon jó, de a mezei csoki nem:-(

Ez készült.