Csokoládé díszek

Csokoládé hullámok és tekercsek készítése fóliával

A csokoládé temperálását már megtanultuk! 🙂 Ez kötelező elem, különben törik, olvad…. nem lesz jó a munka vele.

Miután a temperálással készen vagyunk jöhet a kreatív rész:-)

Torta díszítő fóliára szükséged lesz. Ezt a fóliát nem erre találták ki de erre is tökéletes, sőőt:-) Alapvetően kész komplett kör dísz készítésére jó.

Méretre vágtam a fóliát, ez ugye attól függ, hogy mekkora díszeket szeretnénk:-)

A temperált csokoládét rásimítottam spatula segítségével, mert vékony díszeket szerettem volna kapni.

csokolade_diszek-keszitese-tortaiksola-1 (14)

Megint a recés szélű habkártyát használtam a hullámok kialakításához. Egyszerűen hullám mozgással áthúztam a csokit. De készíthetünk sima nem hullámos változatot is.

csokolade_diszek-keszitese-tortaiksola-1 (11) csokolade_diszek-keszitese-tortaiksola-1 (4)

Hagytam száradni majd mikor megkeményedett a csokoládé-ez látszik a színén is, kicsit matt színe lesz- akkor óvatosan lehúztam a fóliát.

csokolade_diszek-keszitese-tortaiksola-1 (8)

csokolade_diszek-keszitese-tortaiksola-1 (12) csokolade_diszek-keszitese-tortaiksola-1 (13)

A hengerek is így készültek. A fóliára felkentem spatulával a csokit, elsimítottam, hogy egyenletes legyen -ez nagyon fontos- és egyszerűen feltekertem:-) Mikor megszáradt akkor pedig nagyon óvatosan lefejtettem a fóliát a csokoládé

csokolade_diszek-keszitese-tortaiksola-1 (12) hengerről.
A vékony henger eltört, mivel az ablak előtt száradtak és egy laza mozdulattal rányitottam az ajtót is és a kereszthuzat meglibbentette a díszeket:-) Háát legközelebb figyelmesebb leszek:-)