Vajkrémek

Svájci vajkrém készítése videós segítséggel

Egyszerűen imádom ezt a krémet:-) Nagyon világos, nagyon habos, töltésre, burkolásra vajkrém virágokhoz is tökéletes:-) Tegnap is készült, barátnőm tanulni szeretett volna, így nekiláttunk közösen, fehér csokoládés krém készült:-)

HV:

  • 6 közepes tojásfehérje
  • 400 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 720 g vaj

Elkészítés

A tojások fehérjét, cukrot és a sót kicsit keverjük el, nem kell habosítani csak keverjük át.

Tegyük vízgőz fölé, és itt már azért olykor keverjünk rajta egyet, de semmi idegeskedés, csak nyugiban:-) A hőmérőt csiptessük az edény oldalához, hogy pontosan mérjen.

svajci_vajkrem-keszitese-tortaiksola-videos-1 (3) svajci_vajkrem-keszitese-tortaiksola-videos-1 (5) svajci_vajkrem-keszitese-tortaiksola-videos-1 (6)

A hőfoknak 70 fokot kell elérnie. ha elértük a 70 fokot celziuszt! akkor azonnal vegyük le a vízgőzről az edényt.
Keverjük robotgéppel, közepesen sebességen, kb 10-12perc. nagyon ragacsos, nagyon fehér “masszát” kapunk. nem lesz hab! ne aggódjunk:-) A lényeg hogy a fém edénynek amibe készült vissza kell hűlnie normál hőmérsékletre.

svajci_vajkrem-keszitese-tortaiksola-videos-1 (1) svajci_vajkrem-keszitese-tortaiksola-videos-1 (2) svajci_vajkrem-keszitese-tortaiksola-videos-1 (4)

Videós segítség:

 

A visszahűlt krém és edénybe mehet apránként a puha vaj. Folyamatosan keverjük közepes fokozaton robotgéppel. Elképesztő volt nézni, hogy már az elején látszott hogy sikerül a krém:-)

Videós segítség 2 fázishoz:

És a harmadik fázishoz:

És amikor elkészül:

lime_krem_recept-tortaiskola-1 (3)