Cupcake alapok · Húsvét

Epres cupcake

Kezdődik a húsvéti szezon, nekem pedig a hétvégi csajos sütés után maradt fehér csokoládés svájci vajkrémem. Ok, süssünk cupcaket:-)

Van a fagyasztóban eper redukció a múltkori tortából, így epres cupcake készült. Isteni:-)
A redukció készítése egyszerű, nézd meg a málna redukció készítését és így készítsd az epreset is.

HV:

  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1/2 cs sütőpor
  • 150 g liszt
  • 10 ek eper redukció
  • fukszia ételfesték

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

A tojást, cukrot és olajat keverjük el. Szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet.

epres_cupcake-recept-tortaiskola-1 (3)

Keverjük bele az eper redukciót és mivel elég halvány színe van színezzük meg sugarflair fukszia ételfesték pasztával. Micsoda szín <3

epres_cupcake-recept-tortaiskola-1 (2) epres_cupcake-recept-tortaiskola-1 (4)

Adagoljuk a kapszlikba és irány a sütő 20 percre.

epres_cupcake-recept-tortaiskola-1 (1)

Gyönyörű színe van a sütés után is <3

epres_cupcake_nyammi-tortaiksola-1 (1)