figura készítés · fondant kiegészítők · Húsvét

Húsvéti fondant nyuszi fej, popsi és fül készítése

Húsvét húsvét….. nyuszi:-) <3

Készítsünk nyuszikat, de mivel idővel nem vagyok túlzottan ellátva így fej , popsi és fül készül. Remek megoldás az időhiányos anyukáknak:-) Majd meglátod milyen amikor már a cupcake díszíti:-)

HV:

Elkészítés:

A nyuszi füléhez 2 módszert is mutatok.
Az egyik ,vagyis az első az egyszerűbb.
Fehér fondantból készítünk 2 db kis hengert aminek a végét elnyújtjuk.

husveti_fondant_nyuzsik_repak_keszitese-tortaiskola-1 (1)
Fogpiszkálóval vagy célszerszámmal egy bevágást készítünk. Ezt a mélyedést finoman ,nagyon kevés púder pink selyemport használva fessük meg.

husveti_fondant_nyuzsik_repak_keszitese-tortaiskola-1 (7)

Ezt imádom, gyors és nagyon cuki:-)

A másik már kicsit időigényesebb.

A fehér fondantból kis golyókat formázunk. Ezeket alakítsuk levél formára. A rózsaszín fondanttal is detto így járunk el. Ha van ehető ragasztód azzal kend át a fehér fülecskét és ragaszd bele a rózsaszín darabot. Formázd kézzel, hajlítsd be a fület stb…. fantázia:-)

husveti_fondant_nyuzsik_repak_keszitese-tortaiskola-1 (4)

husveti_fondant_nyuzsik_repak_keszitese-tortaiskola-1 (5) husveti_fondant_nyuzsik_repak_keszitese-tortaiskola-1 (9)

Nagyon cuki:-)

 

Nyuszi fej:

Fehér fondantból kis gombócot készítünk, ez lesz a feje. Fülek vannak bőven azt ne készítsünk most, mert az elkészültekből lehet használni. Egy jóval kisebb gömböt is formáljunk ez lesz az orra. Fondant formázóval készítsük el a száját. Gömb eszközzel a szemek mélyedéseit is készítsük el. Ebbe kerülhet fekete fondant vagy fekete cukorgyöngy. Én cukorgyöngyöt használtam. A füleket ragasszuk fel a fejre, végül pedig pirosítsuk a nyuszi buksiját púder pink selyemporral.

husveti_fondant_nyuzsik_repak_keszitese-tortaiskola-1 (3)

Nyuszi popsi:

Készítsünk fehér fondantból egy nagyobb golyót. Két kis golyóból alakítsuk ki a talapcskáit. Golyót formázunk és ellapítjuk, kicsit igazgatjuk hogy talpacska forma legyen. Rózsaszín fondantból 3 kis gömböt készítünk, nagyon pici legyen hiszen ezek lesznek a tappancsok párnácskái:-) Ezeket lapítsuk el és ragasszuk fel a talpra. Egy picit nagyobb rózsaszín gömböt is készítsünk, lapítsuk el, ez lesz a “fő” párna a lábacskán.
Lehet simán a talpacskákat felragasztani vagy ha mélységet adnánk neki akkor még 2 fehér kis golyót formázzunk, lapítsuk el, ragassszuk fel a popsira és csak erre tegyük fel a talpacskákat.
A nyuszi farkincája jön. Formázzunk fehér fondantból gömböt, én lusta dög vagyok ezért irány a konyha, be a csap alá, vagyis vizet folyattam rá és meghempergettem a fehér nonpareils cukorgolyócskákban. Hagyjuk kicsit száradni a farkincát aztán ragasszuk fel a nyuszi popsijára. Kész:-)

husveti_fondant_nyuzsik_repak_keszitese-tortaiskola-1 (3)

husveti_fondant_nyuzsik_repak_keszitese-tortaiskola-1 (10)

Répák készítése:

Kis gömböket formálunk amit meghengergetünk a tenyerünkben hogy kúp formát kapjunk. Kicsit lapítsuk el a nagyobb végét és fogpiszkálóval fúrjunk bele lyukat. Fogpiszkálóval erezzük be a répát. A zöldjéhez zöld fondantból kis hengereket készítünk, belenyomjuk a répa mélyedésébe és ellapítjuk. Kész:-)

husveti_fondant_nyuzsik_repak_keszitese-tortaiskola-1 (6)