Húsvét · Piskóták · tortás alapok

Fehér csokoládés mini piskóta

Ez egy nem éppen szerencsés napon történt. Csütörtök volt, fájt a fejem és mindenféle gondolat keringett az agyamban…. De az új csokikat ki akartam próbálni, főleg a fehéret.

Így indultam neki a sütésnek:-) Közben történt még ez az:-)

HV:

  • 200 g cukor és 40 g a habba
  • 75 ml olaj és 75 ml  olvasztott vaj
  • 150 ml kókusztej
  • 2 egész tojás + 2 sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 200 g liszt
  • 150 g olvasztott fehér csokoládé

Elkészítés:

A sütőt 150 fokra melegítsük elő. Készítsük elő a kis formákat is, vajazzuk lisztezzük ki és tegyünk sütőpapírt az aljára. Jó lenne ha lenne több ilyen kis formám de sajnos nincs:-( Szerintem 3 ilyen kis forma is simán elfér a sütőben. Összességében ez a mennyiség 6 lapot ad, de készítheted ezt a mennyiséget egy nagy formában is akkor 26 cm-es formát válassz.

A 4 sárgáját a zsiradékokkal, kókusztejjel és a 200 g cukorral keverjük el. Elég fura látvány:-)

A lisztet, sütőport és szódabikarbónát szitáljuk össze.

A 2 db fehérjét verjük kemény habbá a 40 g cukorral.

A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.

Jöhet a keverés:-) A sárgájás keverékbe öntsük bele a langyosra hűlt fehér csokoládét. Keverjük el.

A lisztes keveréket adjuk hozzá.

A fehérjehabot óvatosan forgassuk bele.

Osszuk ki, én itt már merész voltam, mert megmondom őszintén nem sok esélyét láttam, hogy ebből bármi ehető kisül:-) Így 3 evőkanál az egyik formába 3 ek a másik formába. A sütőben 20-25 percet kell tölteniük, sőt az sem baj ha kicsit ott felejtjük:-)

Érkezett hozzám egy kedves barátom, így csacsogtunk és én elfelejtettem az utolsó adagot, így háátt khmmm kissé jól átsült, de!!! pont így a jó:-)

A világos színűre sütött piskóta nagyon puha!!!!! Ahogy kihűl azért lehet vele dolgozni de elképesztően lágy. A jól átsütött aminek szép mély aranybarna színe lett na az az igazi. Nem púpos, nem esik be a teteje, szóval jól süssük át, legalább 30 perc.

Ma már volt alkalmam kóstolni, elképesztően finom a piskóta, morzsalékos, tehát faragni nem javaslom, de sima tortához nagyon jó választás. A kókusztej íze nem érződik, de teltebb az összhatás. A csoki íze viszont érződik és nagyon is finom:-)

Nézd ez készült ezzel a piskótával.
Recept, itt található a további krémekhez és díszítéshez.

husveti_feher_piskota_vernarancsos_kremmel_tortaiskola-1 (19)

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s