Vajkrémek

Fehér csokoládés tortakrém recept

A megszokott svájci vajkrémmel indítottam. Kedvenc krém receptem, főleg hogy most már elsőre sikerül. Nézd, itt találsz receptet és videós, magyar nyelvű segítséget a készítéséhez.

Az elkészült krémből a tortám töltéséhez kivettem kb 25-30 dkg-ot azt vérnaranccsal ízesítettem.

A maradékot pedig fehér csokoládéval. Ízlés szerint ízesítsd a csokoládéval, hiszen csak az íze miatt kerül bele a csokoládé. 100 g került most a krémbe. Én nem bonyolítottam most túl. Egyszerűen vízgőz felett felolvasztottam a fehér csokoládét, hagytam hűlni, langyosra aztán belekevertem a svájci vajkrémbe.

feher_csokolades_svajci_vajkrem-recept-tortaiskola-1 (1)

Nagyon finom, nagyon jó az állaga és szép a színe is:-)

TIPP:
Jól válaszd meg a fehér csokoládét!!! Én eddig komoly bajban voltam, egyrészt nem szeretem a fehér csokit és ez a kisebbik bajom, de az eddig kipróbált fehér csokoládék olvasztás közben igen furcsán viselkednek. Most tanultam a csoki glazúr készítésénél, hogy érdemes a csokoládé kakaóvaj tartalmára is figyelni. Kaptam tesztelésre igen jó minőségű magas kakaóvaj tartalmú fehér csokoládét. Hihetetlen jó!!! Az íze is rendben az állaga pedig …..<3 IMÁDOM!

A fehér csokis krém a torta burkolására, burkolásához készült, nagyon jó volt vele dolgozni:-)

feher_csokolades_svajci_vajkrem-recept-tortaiskola-1 (4)feher_csokolades_svajci_vajkrem-recept-tortaiskola-1 (3)

 

Nézd ezt készítettem a krémmel

husveti_feher_piskota_vernarancsos_kremmel_tortaiskola-1 (19)

 

 

Mentés

Mentés